25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): Declaraţii interesante ale lui Marcel Ţenter şi Marius Toma după eşecul cu Oradea

Baschet (m): Declaraţii interesante ale lui Marcel Ţenter şi Marius Toma după eşecul cu Oradea

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Marcel Ţenter, şi managerul secţiei, Marius Toma, au făcut declaraţii interesante la conferinţa de presă care a avut loc după meciul din această seară, de pe teren propriu, cu CSM Oradea, câştigat de bihoreni cu scorul de 85-53.

A fost succesul care i-a dus pe orădeni în semifinale, în timp ce SCM-U a încheiat sezonul pe locul şapte în Liga Naţională.

 Marcel Ţenter (antrenor SCM-U Craiova): Am un mare regret pentru suporterii craioveni, care nu meritau să vadă aşa ceva. În momentul în care noi nu suntem în stare să dăm nici 60 de puncte, nu merităm să ne calificăm. Nu am o explicaţie pentru modul în care ne-am exprimat astăzi. Nu este ceea ce ne-am antrenat, ceea ce-am pregătit. Din păcate, azi nu am reuşit să arătăm ca o echipă competitivă. Oradea a câştigat uşor.

Dacă aş da timpul înapoi aş veni din nou la Craiova. Mie îmi place baschetul enorm de mult. Am văzut un om inimos, Toma, şi am venit să ajut. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar vreau să mulţumesc publicului pentru primirea excepţională pe care mi-a făcut-o, deşi nu am putut să dau nimic înapoi pentru căldura cu care m-au primit. Îmi pare sincer rău. Nu ştiu ce va fi, dar mereu îmi voi aduce aminte cu plăcere de oamenii şi publicul din Craiova.

Marius Toma (manager baschet SCM-U Craiova): E cea mai dureroasă seară în Sala Polivalentă. Din nefericire şocul pe care îl aşteptam, pentru că ce aţi văzut astăzi am văzut eu în sânul echipei şi de aceea am recurs la schimbarea antrenorului, nu a avut loc. Echipa, psihic, e în vacanţă după meciul cu Mediaş, după ce am acontat biletele de play-off. Am încercat tot ce este omeneşte posibil pentru a-i motiva. Clubul a oferit extramotivaţii financiare pentru a lupta pentru un loc în semifinale.

Un an întreg i-am apărat, am băgat murdăria şi tot ce s-a întâmplat la echipă sub covor pentru a-i proteja pe jucători, nu am pus degetul în pieptul nimănui, chiar dacă au fost multe schimbări, dar mulţi dintre ei nu merită acest public şi să joace la Craiova. Oamenii îşi doresc o finală aici, fie mare sau mică. Nu s-a pus problema de tactică, aşezare, pregătirea jocului, a fost o lipsă de combativitate dureroasă, să nu respecte nimic…. Tot ce am muncit în aceste săptămâni, să-i putem aduce într-o formă psihică competitivă a fost sortit eşecului. E uşor acum să dăm vina de la unul la celălalt, dar vă spun că clubul a susţinut această echipă până în ultima clipă, iar felul cum ei s-au motivat a lăsat mult de dorit.

 Bureau: Mulţumesc Craiova!

Jucătorul Travis Bureau le-a mulţumit pentru susţinere tuturor oamenilor din Craiova, prin intermediul unui site de socializare. Americanul va pleca acasă să-şi revadă rudele şi prietenii. “Vreau să mulţumesc colegilor, suporterilor, oraşului Craiova şi clubului SCM. Sunt bucuros că am venit la Craiova, dar sunt furios că s-a terminat aşa. Acum este timpul să merg acasă, să petrec timpul cu ai mei, de care îmi este foarte dor, apoi să văd ce-mi rezervă viitorul” a scris cel poreclit „Mister Slam Dunk”.

Cristian Achim (antrenor CSM Oradea): Mă bucur foarte tare că am câştigat aici, în Polivalentă, unde ca echipă oaspete este cumplit de greu să câştigi. Am câştigat de o manieră foarte clară toată seria, în condiţiile în care antrenorul echipei Asesoft Ploieşti a declarat că cea mai strânsă confruntare i se pare cea dintre Oradea şi Craiova şi că dacă Oradea se va califica o va face foarte greu. Spun asta deoarece cred că realitatea este cea a spus tehnicianul Ploieştiului. S-a întâmplat să câştigăm de o asemenea manieră, dar Craiova este o echipă foarte bună de care eu m-am temut destul de tare. O să zâmbească lumea, dar Craiova are nişte jucători care pot face diferenţa. Un coleg de breaslă mi-a spus că nu ne poate bate o echipă care a schimbat foarte mulţi jucători şi trei antrenori. M-am gândit la ce a spus şi mi-am dorit să aibă dreptate. Şi uite că a avut. Mă bucur foarte tare că Oradea, echipă care a optat pentru continuitate, ajunge în semifinale pentru al doilea an consecutiv.

Despre meciul de astăzi sunt foarte puţine lucruri de spus. Cu excepţia primelor cinci minute am dominat tot jocul. Am avut o atitudine bună, o apărare foarte bună, drept dovadă stând faptul că în primele două sferturi am primit 24 de puncte şi în total 53 de puncte de la o echipă precum Craiova, într-o astfel de sală şi cu un astfel de public.  

Ţenter este un antrenor foarte bun, capabil, doar că e foarte complicat să reuşeşti să schimbi ceva într-un timp atât de scurt. Eu lucrez la Oradea de cinci sezoane, cu nişte jucători pe care am încercat să-i ţin în lot, iar despre anumiţi jucători şi acum mai învăţ anumite lucruri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS