24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Ţenter: „Vom exploda în meciul trei“

Marcel Ţenter: „Vom exploda în meciul trei“

http://www.youtube.com/watch?v=ByRYeoxH5Rc

Antrenorul baschetbaliştilor de la SCM-U Craiova este optimist înaintea confruntării decisive de mâine cu CSM Oradea, din Polivalentă. Ţenter îşi doreşte o sală plină şi jucători care să-şi facă treaba foarte bine în teren.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor disputa mâine cel mai important meci al sezonului. Alb-albaştrii trebuie să învingă pe CSM Oradea, în Polivalentă, de la ora 19.00 (DigiSport), pentru a duce confruntarea din sferturile de finală ale campionatului mai departe. Dacă, în schimb, bihorenii se vor impune, vor face 3-0 la general şi vor obţine calificarea în semifinale.
Deşi SCM-U a pierdut primele două jocuri, disputate la sfârşitul săptămânii trecute la Oradea, craiovenii abordează cu optimism meciul de mâine. Antrenorul Marcel Ţenter are încredere deplină în jucătorii săi. „Cred că la Craiova vom exploda în sensul bun al cuvântului. Echipa joacă bine la antrenamente, jucătorii îşi doresc foarte mult această calificare. Sunt uniţi, stau în jurul meu şi suntem gata de luptă. Meciul trei este critic, do or die (n.r. – învingi sau mori). Situaţia este presantă, dar putem ieşi învingători doar dacă publicul va fi alături de noi şi va umple sala. În doresc ca la sfârşitul seriei de la Craiova scorul general să fie 2-2. Avem potenţial să câştigăm seria, dacă jucătorii-cheie îşi fac treaba foarte bine, iar ceilalţi ajută“, consideră Ţenter, tehnician care a preluat formaţia din Bănie acum două săptămâni.
Acesta a explicat că prestaţia din primul meci cu Oradea trebuie ştearsă cu buretele, iar în ceea ce priveşte jocul al doilea consideră că acesta nu a fost unul slab: „La Oradea au fost două meciuri total diferite. În primul, supermotivaţia jucătorilor i-a blocat. Am jucat mult în afara posibilităţilor noastre. Am analizat după meciul, ştim că am fost pe altă planetă. Apoi lucrurile au stat cu totul altfel. Nu sunt mulţumit când pierd un meci, dar jucătorii au avut altă atitudine. Jocul a fost mult mai aproape de ceea ce poate face echipa. Toţi au încercat să facă maximum. Unii au făcut mai mult, alţii mai puţin. Unii au multă presiune acumulată de-a lungul sezonului, alţii ştiu cum să facă să nu se vadă în teren acest lucru. Diferenţa au făcut-o câteva posesii şi câteva decizii care nu au fost în favoarea noastră“.

Va fi intrarea liberă
 
Managerul echipei, Marius Toma, a spus ieri că a cerut oficialilor FRB ca primul tur din play-off să se dispute cu o săptămână mai târziu, pentru ca partidele trei şi patru să nu se dispute în perioada 1-4 mai, când este minivacanţa de 1 mai. Propunerea sa nu a fost agreată de restul participanţilor în competiţie. Totuşi, cum intrarea spectatorilor va fi liberă, se aşteaptă să se depăşească media pe meci, de 3.000 de oameni în Polivalentă.
Referitor la confruntările următoare cu Oradea, Toma a făcut o declaraţie prin care a atras atenţia că formaţia pregătită de Cristi Achim a beneficiat de multe aruncări libere. „Să spun ceva puţin răutăcios: dacă vom avea acelaşi număr de libere cât a avut Oradea în două din ultimele trei partide cu noi, adică cea din retur şi a doua din play-off, vă promit că vom câştiga ambele meciuri de pe teren propriu. Au avut 54-18. Sunt nişte cifre elocvente. Nu intru în alte polemici referitoare la arbitraj. Doar solicit să fim lăsaţi să evoluăm la valoarea noastră şi cred că totul va fi bine“.
Cât despre echipă, managerul oltenilor a promis că, la finalul sezonului, va oferi explicaţii despre schimbările din lot şi de pe banca tehnică: „Atingerea obiectivului, pentru publicul craiovean este un pic dezamăgitoare, pentru că o prezenţă în play-off deja nu mai ajunge. Este perfect de înţeles şi normal, şi noi ne dorim mai mult, dar nu numai conducerea clubului, care oferă toate condiţiile, managerul secţiei şi antrenorul trebuie traşi la răspundere. La final vom face analiza şi vom discuta despre prestaţia jucătorilor. Ei sunt profesionişti. Cum le place să dea autografe trebuie să-şi asume eşecurile. Dar această analiză se va face după terminarea sezonului, pentru a păstra grupul cât se poate de unit“.
Meciul al patrulea este programat vineri, dar de la ora 17.00, iar, dacă scorul general va deveni 2-2, partida decisivă se va disputa la Oradea, pe 7 mai.

Meciul revanşei pentru Seals

Antrenorul Marcel Ţenter a admis că evoluţia căpitanului LeVar Seals la Oradea, mai ales în meciul al doilea, când jucătorul american nu a reuşit să marcheze, a afectat echipa. „Seals este un jucător important. Trebuie să aducă puncte şi constanţă echipei. Nu a reuşit acest lucru. Am avut o discuţie cu el,  şedinţe video, m-am antrenat singur cu el. Este un caracter extraordinar, are o revanşă de luat şi sunt sigur că vom vedea un alt LeVar în teren“, a spus Ţenter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS