5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŢarălungă mizează pe Balint şi compania

Ţarălungă mizează pe Balint şi compania

Fostul component al Campioanei unei mari iubiri, vâlceanul Teodor Ţarălungă, a afirmat că nu-i vine să creadă că au trecut 40 de ani de la obţinerea primului trofeu al Universităţii Craiova, amintindu-şi cu plăcere de vremurile din ‘70, când prin fotbal au sfidat echipele departamentale. „Au trecut aşa de repede 40 de ani… În 1974, am făcut o Oltenie întreagă fericită şi sunt mândru de asta. Nu dormeau oamenii când jucam noi. Ce a fost cu CM din SUA a fost nimic, la noi era săptămânal lumea pe stradă şi ne aştepta să venim din deplasare. Noi ne-am văzut de treabă, eram o echipă studenţească şi
ne-am văzut interesul, nu ne lăsam influenţaţi politic. Eram cuminţi, ne vedeam de fotbalul nostru şi eram ca o familie. Dacă se întâmpla ca unuia dintre noi să-i fie părinţii bolnavi sau i se întâmpla ceva săream cu toţii în ajutor cu ce puteam. Am fost ca fraţii. Ăsta era atuul nostru“, a spus Ţarălungă, amintindu-şi că şi-a avertizat adversarii de forţa Craiovei cu mult înainte de primul trofeu. „Îmi aduc aminte că înainte de meciul cu Steaua, de la Bucureşti, vorbeam cu Lajos Sătmăreanu şi i-am spus în 1973: «Ţineţi minte că vă luăm pe toţi din Bucureşti la rând şi luăm campionatul detaşat». A început să râdă. În returul campionatului 1972-1973, în primul meci i-am bătut pe rapidişti cu 6-4 în Bucureşti, apoi a urmat acel senzaţional 6-2 cu Steaua. Noi nu câştigam financiar precum Steaua, Dinamo, dar jucam fotbal de calitate pentru că puneam suflet. În acel an, Dinamo ne-a suflat campionatul la golaveraj. După, în 1974, am reuşit prima mare performanţă. Am multe amintiri frumoase şi sunt bucuros că mi-am pus şi eu amprenta pe istoria acestei echipe, CSU, că aşa se numea atunci“, a spus fostul component al Ştiinţei, pentru GdS.

„CSU are echipă de Liga I în mod cert“

Legat de prezent, Teodor Ţarălungă vede lucrurile într-un stil propriu în privinţa CS şi FC Universitatea Craiova. Acesta consideră că FRF ar trebui să le dea dreptul de promovare elevilor lui Gabi Balint în compensaţie cu „nedreptatea făcută echipei FC Universitatea“. „Din tot sufletul m-aş bucura să le dea drept de promovare celor de la CSU, pentru că de la bun început a fost o nedreptate cu excluderea lui FC Universitatea. Am mai discutat şi cu Mircea Sandu şi i-am spus: «Măi, dacă tot aveaţi de gând să faceţi chestia asta cu excluderea, făceaţi o Adunare Generală Ordinară cu un singur punct pe ordinea de zi: excluderea sau menţinerea echipei FC Universitatea. Dacă se vota pentru excludere aia era, eraţi absolviţi de orice, nu te mai cântau atât, să te duci prin tribunale…» Ar trebui să le dea dreptul de promovare celor de la CSU ca o compensaţie pentru ce au făcut cu FCU. Dacă tot au făcut o greşeală faţă de oraşul Craiova, hai să o repare“, a spus Ţarălungă, fiind convins că din punct de vedere sportiv gruparea pregătită de Gabi Balint va face saltul pe prima scenă: „CSU are echipă de Liga I în mod cert, iar faptul că se implică organele locale e un lucru extraordinar. Mă bucură faptul că este conducător Ghiţă Geolgău, pe care eu l-am simpatizat de când l-am adus de la Pieleşti, de când era copil, şi Bădiţă, sunt doi oameni serioşi şi îşi văd de treabă. Au un plan pe perioadă mai lungă şi mai e de muncă, dar sunt pe drumul cel bun, zic eu. Să dea Domnul să promoveze că în primul an de Liga I îi văd clasaţi în primii opt cu lotul actual fără probleme. După trebuie să-şi propună mai mult, să mai aducă trei-patru jucători de valoare şi să se gândească la titlu“.
Întrebat de dispariţia FC Universitatea, fostul component al Ştiinţei din anii ‘70 a afirmat că îi pare rău. „N-am stat în Craiova şi nu sunt foarte în temă cu ce s-a întâmplat, dar din ce se vede a fost o situaţie financiară foarte proastă, iar fotbalul nu se face fără bani. Îmi pare rău, pentru că Mititelu, aşa cum a fost el, a investit totuşi nişte bani. A făcut cele două terenuri de antrenament, «Petre Deselnicu» şi «Zoli Crişan», deci ceva a făcut, dar… asta este“, a încheiat Teodor Ţarălungă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS