17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Drăguşin: „Şansele de calificare sunt intacte“

Ionuţ Drăguşin: „Şansele de calificare sunt intacte“

Pivotul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Ionuţ Drăguşin, a acordat ieri un interviu pentru GdS în care a explicat cauzele celor două eşecuri, cu 96-58 şi 78-66, de la Oradea, cu CSM, din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale. Drăguşin consideră că formaţia din Bănie trebuie să profite de avantajul terenului propriu şi să egaleze scorul la general.
Gazeta de Sud: Ionuţ, ce s-a întâmplat la jocurile de la Oradea?
Ionuţ Drăguşin: După primul meci nu sunt prea multe de spus. Am intrat foarte montaţi în joc şi probabil acesta a fost un motiv pentru care am clacat. Al doilea meci a fost mai echilibrat, însă Oradea s-a impus din cauza unor greşeli copilăreşti ale noastre.
GdS: Mai sunt şanse de calificare după aceste eşecuri?
I.D.: Nimic nu este pierdut. Au fost două rezultate normale. Doar dacă obţineam noi o victorie era o surpriză, însă succesele Oradei au fost fireşti, iar noi va trebui să profităm de avantajul terenului propriu şi să ne impunem în jocurile de acasă. Cred că vom ajunge la al cincilea meci care va fi decisiv pentru calificarea mai departe.
GdS: Care au fost atuurile celor de la Oradea?
I.D.: În primul rând, CSM Oradea o ia pas cu pas. În fiecare an face un pas mic în faţă. Noi vrem să obţinem totul foarte repede. Anul trecut ne-am calificat în play-off. În acest an am reuşit aceeaşi performanţă. Nu este deloc uşor. Este greu să ajungi în semifinale după doi ani la un nivel înalt.

„Ţenter va face treabă bună la Craiova“

GdS: Toată lumea se aştepta ca antrenorul Marcel Ţenter să revitalizeze echipa. Ce a adus nou?
I.D.: În primul rând, a adus motivaţie. Marcel a venit pentru o perioadă foarte scurtă pentru a aduce un boom în cadrul lotului. Şi acest boom s-a creat. Va trebui să demonstrăm şi în jocurile de pe teren propriu ceea ce vă spun acum. Marcel Ţenter va face treabă bună la Craiova şi nu oricine venea într-un asemenea moment.
GdS: La ce să ne aşteptăm la primul joc de pe teren propriu cu CSM Oradea?
I.D.: Va fi o luptă crâncenă. Duminică seară va trebui să dovedim care ne este valoarea. Va fi un meci echilibrat, aşa cum a fost şi a doua de la Oradea. Detaliile foarte mici au făcut diferenţa, câteva fracţiuni de secundă de neatenţie ne-au costat.

„În august voi reveni
la potenţial maxim“

GdS: Cum te simţi fizic după perioada de inactivitate?
I.D.: Fizic sunt bine, însă nu sunt la nivelul aşteptat de toată lumea. Baschetbalistic, cred că din luna august o să îmi revin complet. Au fost şapte luni fără să ating mingea. Nu a fost deloc uşor. Acum sunt la 60, 70 la sută din punct de vedere fizic. Sunt convins că din sezonul viitor voi fi acelaşi Drăguşin pe care îl ştiţi.
GdS: Procentual, ce şanse de calificare crezi că avem după 0-2 la general?
I.D.: Şansele de calificare sunt intacte. Acum avem avantajul terenului propriu, aşa cum a avut şi Oradea. Doar dacă am fi câştigat noi un joc la Oradea puteam să spun că avem 70 la sută şanse. Aşa cred că fiecare are 50 la sută. Doar dacă am ajunge la jocul decisiv vom putea spune că ei au un avantaj, însă şi atunci, noi am fi cu moralul mai bun pentru că am recupera cele două victorii care ne despart acum.

Meciurile sunt pe 1 şi 2 mai

Învingătoarea dintre SCM-U Craiova şi CSM Oradea se decide după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, orădenii având 2-0 la general. Următoarele două jocuri se vor disputa în Sala Polivalentă din Bănie, pe 1 şi 2 mai, de la ora 19.00, respectiv 17.00. Iniţial, organizatorii anunţaseră alte date de disputare, dar ieri s-a stabilit să se joace în primele două zile ale lunii viitoare. Meciul cinci se va desfăşura pe 7 mai la Oradea. Ultimele două partide vor mai avea loc dacă una dintre echipe nu va ajunge la trei victorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS