21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, prestaţie dezamăgitoare la Oradea

Craiova, prestaţie dezamăgitoare la Oradea

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova sunt conduşi cu 2-0 la general de CSM Oradea, în sferturile de finală ale play-off-ului campionatului. Cu un antrenor nou pe bancă, Marcel Ţenter, jucătorii craioveni au avut o evoluţie mult sub ce au arătat în acest sezon, pierzând primul meci la 38 de puncte diferenţă, iar pe al doilea la 12 puncte.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a pierdut primele două partide ale confruntării cu CSM Oradea din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale, diminuându-şi considerabil şansele de calificare în semifinale. Meciurile s-au desfăşurat în sala „Antonio Alexe“ din Oradea. Gazdele s-au impus vineri fără probleme, cu scorul de 96-58 (18-13, 29-11, 22-21, 27-13), apoi sâmbătă, cu scorul de 78-66, şi mai au nevoie de un singur succes în următoarele trei partide pentru a accede în „careul de aşi“ al campionatului.
Calificată fără emoţii în play-off, de pe locul şapte, echipa din Bănie privea cu optimism confruntarea cu CSM Oradea, formaţie care la fel ca anul trecut a încheiat pe locul doi sezonul regulat.
Cu un antrenor nou, adus în urmă cu mai puţin de două săptămâni, nimeni altul decât selecţionerul României, Marcel Ţenter, suporterii olteni sperau într-un parcurs cât mai lung în campionat, după ce anul trecut alb-albaştrii fuseseră eliminaţi în sferturile de finală de Gaz Metan Mediaş, formaţie pregătită la acea vreme chiar de Ţenter.
După aproape o săptămână de antrenament cu noua sa echipă, Ţenter, un antrenor experimentat căruia nu-i place să facă declaraţii fără acoperire, a prezentat obiectivul craiovenilor pentru meciurile de la Oradea. Acesta era o victorie, pentru ca SCM-U să păstreze şanse mari de calificare în semifinale.

Ţenter: vineri – blocaj, sâmbătă – erori individuale

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg, iar craiovenii au avut un meci de debut în play-off dezastruos. Au pierdut la 38 de puncte diferenţă, au făcut foarte multe greşeli şi au marcat doar două coşuri de trei puncte. Tehnicianul a pus acea înfrângere pe seama unui blocaj. „Meciul s-a desfăşurat într-o singură direcţie. Felicit echipa Oradei pentru motivaţia cu care a intrat în teren, dar şi jucătorii mei au fost motivaţi. Însă, probabil din prea multă dorinţă nu au reuşit să se exprime în mod normal pe teren, a existat un blocaj“, explica Ţenter eşecul la scor din primul meci.
Pentru SCM-U au evoluat: Seals (8 puncte), B. Popescu (10), Sokk (3), Naletilic (9) , Drăguşin (1), Căpuşan (4), Bureau (14), Gavrilă (2), Babic (3), Kovac (4). În acelaşi timp, antrenorul oltenilor îşi arăta optimismul în privinţa jocului al doilea.
Ce-i drept, sâmbătă Craiova a prestat un joc mai bun, a şi condus, apoi a stat aproape de adversar pe tabelă, numai că Mirko Kovac şi colegii săi nu au mai avut acele reuşite individuale cu care ne-au obişnuit. „Echipa a funcţionat mult mai bine. Am luptat pentru fiecare posesie, până la ultima picătură de energie, dar cred că diferenţa au făcut-o erorile individuale. Nu ne-au ieşit deloc cum ne-am fi aşteptat aceste meciuri, dar sper să relansăm lupta la Craiova. Echipa încă nu este la capacitate maximă, dar am speranţe mari în primul joc din Polivalentă“, a spus sâmbătă Marcel Ţenter. În al doilea meci de la Oradea, la SCM-U au jucat următorii: Naletilic, Bureau (19 puncte), Drăguşin (2), Seals, Sokk (5), Kovac (19), B. Popescu (10), Căpuşan (9) şi Babic (2).
Meciul al treilea se va juca duminică, la Craiova, de la ora 19.00, iar dacă oltenii se vor impune, o zi mai târziu, tot în Bănie, se va disputa a patra partidă între cele două echipe.

Suporterii, nemulţumiţi de lipsa de atitudine

Câţiva dintre suporterii echipei oltene au taxat dur evoluţia favoriţilor în primele două meciuri. „Atâta apatie mi-a fost rar să văd. Mai bine pierdeam la 30 de puncte diferenţă, dar muream cu orădeni de gât. Oradea a fost o echipă de bătut astăzi, dar nu am ştiut să profităm. Am renunţat să mai fiu nervos şi revoltat. Sunt doar dezamăgit“, a scris Vasi pe pagina de Facebook a echipei craiovene. „Dacă m-a deranjat ceva la acest meci a fost lipsa de atitudine… S-a spus că Nisic nu era un antrenor bun. Avem antrenor de naţională, dar ce păcat, nu mai avem echipă şi nici joc de echipă“, a completat Marius Sorin. Daniel Radu a îndemnat la susţinere necodiţionată: „Aşa suntem noi oltenii, suntem mândri şi nu suportăm să pierdem. În viaţă însă, din păcate, mai ai parte şi de umilinţe câteodată. Şi când îţi iubeşti echipa, trebuie să o iubeşti necondiţionat, şi la bine, dar mai ales la rău”.

Celelalte rezultate din play-off (primele două meciuri): CSU Asesoft Ploieşti – Energia Rovinari 91-65 şi 86-77, BC Mureş Târgu Mureş – BCM-U Piteşti 76-71 şi 80-69 şi CSU Atlassib Sibiu – «U» Mobitelco Cluj 77-75 şi 77-71. Meciurile trei şi patru sunt programate pe 2 şi 3 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS