9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi-a găsit gloria

CSU şi-a găsit gloria

http://www.youtube.com/watch?v=M6w4Ykpvx9g

CS Universitatea Craiova a menţinut linia ascendentă din ultimul timp şi a confirmat statutul de favorită în jocul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa, impunându-se la limită, dar meritat, scor 1-0, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2.
Elevii lui Gabi Balint au început bine jocul, Ferfelea având ocazia să deschidă scorul încă din minutul 2, dar finalizarea nu a fost cea dorită. A urmat o dominare a gazdelor şi trei ocazii semnate de Curelea (’12, ’33) şi Adi Ionescu (’20), replica ardelenilor fiind pe măsură, Chiţu (’9), Budăcan (’33) şi Hlinca (’37) încercând să-l învingă pe Brac, portarul craiovenilor. Când toată lumea îşi luase gândul că se va mai înscrie până la pauză, Silviu Izvoranu a „contrazis-o“, reluând imparabil cu capul, de la şapte, opt metri, o centrare venită din corner, de pe stânga, de la Varga, şi prelungită de Ljubinkovic (’44).

A „plouat“ cu cartonaşe galbene

La reluare, jocul a fost mult mai animat. În prim-plan a fost şi „centralul“ Robert Dumitru, care a arătat multe cartonaşe galbene şi-n stânga, şi-n dreapta, oaspeţii evoluând din minutul 64 în inferioritate numerică, deoarece Radu Mărginean a primit al doilea avertisment în urma unui fault. În privinţa jocului, evoluţia CSU a fost oscilantă, în minutele bune irosind situaţii de gol prin Curelea (’46) şi Pleşan (’49, ’72). Replica Gloriei a fost palidă, resimţindu-se şi inferioritatea numerică, ardelenii fiind foarte periculoşi în final, dar defensiva craioveană s-a descurcat bine, păstrând avantajul minim de pe tabelă.
CSU Craiova: Brac – Kitanovski (’46, Fl. Pătraşcu), Ljubinkovic, Izvoranu, Vătăjelu – Ad. Ionescu, Ferfelea, Pleşan – Cr. Ganea (’70, A. Ivan), Curelea, Varga (’76, Sin). Antrenor: Gabi Balint.
Gloria: Albuţ – Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, D. Sânmărtean – Ţârcă (’82, O. Bucur), Mărginean, Fizeşan (’63, Curtuiuş), M. Chiţu – Feher, Brumă (’67, Ţegle). Antrenor: Cristian Coroian.
Cartonaşe galbene: Kitanovski ’40, Ad. Ionescu ’54, Pleşan ’60, Cr. Ganea ’66, Varga ’69, Ferfelea ’82, Sin ’85 / Mărginean ’52, ’64, Ţegle ’86, A. Sânmărtean ’88.
Cartonaş roşu: Mărginean ’64.
Au arbitrat: Robert Dumitru – Ciprian Danşa, Imre Bucşi.

Balint, mulţumit
doar de rezultat

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Gabi Balint, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut, dar a recunoscut că se aştepta la un joc mai bun din partea elevilor săi. „Am învins azi (sâmbătă – n.r.), asta este cel mai important. Am ajuns la şapte victorii la rând, contează foarte mult pentru moral. Am câştigat meritat, am fost mai prezenţi în joc şi ne-am dorit mai mult victoria, însă echipa a jucat destul de slab. A avut o construcţie greoaie, mişcare lentă, previzibil totul, dar asta e, a ieşit bine până la urmă. Am făcut şi greşeli, au fost faulturi inutile, din spate, la centrul terenului… A cam fost neputinţă. Fizic ne-am înmuiat un pic, probabil soarele, după zilele de ploaie, i-a ameţit. Oricum, e o echipă bună Bistriţa, foarte bine organizată defensiv. Dacă nu reuşeşti să-i marchezi mai repede, ai probleme“, a spus Gabi Balint, punctând că a fost mulţumit de Andrei Ivan, care a jucat pentru prima dată pe „Ion Oblemenco“.
Întrebat despre viitoarea confruntare din play-off, cu ASA Târgu Mureş, Gabi Balint s-a arătat optimist: „La Târgu Mureş, eu cred că va fi altă problemă. Acolo întâlnim o echipă care se deschide, care iese la joc, o interesează victoria şi ăsta e un lucru care ne place. Până acum, noi am fost tot timpul forţaţi să dominăm, să construim mult, iar acolo o să aşteptăm şi o să vedem ce va ieşi“.
De partea cealaltă, antrenorul Gloriei Bistriţa, Cristi Coroian, a admis că CSU s-a impus meritat: „Voiam să facem un rezultat bun, să nu pierdem, însă nu întotdeauna planul pe care îl faci acasă se potriveşte şi în târg. Am pierdut, CSU Craiova zic eu că a câştigat pe merit, a fost mai periculoasă. Mai sunt 24 de puncte în joc şi se poate întâmpla orice, iar noi ne pregătim în continuare“.

Pleşan vrea victoria la Târgu Mureş

Căpitanul CSU, Mihăiţă Pleşan, a afirmat că se bucură pentru golul reuşit de Silviu Izvoranu şi că îşi doreşte un succes şi în runda următoare, cu ASA Târgu Mureş. „Mi-aş dori mereu să câştigăm cu 1-0 şi să luăm trei puncte. Este important că este al doilea meci din play-off pe care îl câştigăm. Rămânem pe primul loc şi ne ducem la Târgu Mureş cu gândul la victorie. Mă bucur pentru finul Izvoranu că a marcat. În primul rând, e bine pentru echipă că a făcut-o, apoi pentru el. Nu contează cine dă gol, toţi suntem împreună şi toţi muncim să realizăm ceea ce ne-am propus. Sunt convins că nu o să fim primiţi bine acolo, la Târgu Mureş, dar nu e nici o problemă, suntem obişnuiţi şi suntem olteni, deci suntem puternici. Eu îmi doresc să câştig, nu să fac egal la Târgu Mureş. Îmi aduc aminte meciul din retur cu ei, am pierdut nemeritat şi aş vrea să câştig de data asta“, a spus Pleşan.
Autorul golului, Silviu Izvoranu, nu a fost prea vorbăreţ după joc, considerând că nu a făcut încă nimic important pentru CS Universitatea Craiova. „Nu vreau să dau declaraţii. Să ajungem în Liga I şi marchez acolo, atunci dau declaraţii“, a spus Izvoranu în drum spre autoturism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS