13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBox - Vladimir Kliciko şi-a păstrat centurile mondiale la categoria grea

Box – Vladimir Kliciko şi-a păstrat centurile mondiale la categoria grea

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko şi-a păstrat, cu brio, centurile de campion la categoria grea, în versiunile WBA, IBF și WBO, învingându-l prin KO în repriza a 5-a pe australianul Alex Leapai, ieri seară, la Oberhausen (Germania), informează Agerpres. Astfel, Vladimir Kliciko, în vârstă de 38 de ani, a obţinut a 62-a victorie din carieră (dintre care 53 înainte de limită, neînvins în cele 25 de meciuri pentru titlul mondial), în palmaresul său fiind înregistrate şi 3 înfrângeri. De asemenea, îi lipseşte unul din titluri, cel de campion mondial al versiunii WBC, iar aceasta doar din cauza faptului că aparţine fratelui său, Vitali Kliciko, care, de altfel, l-a asistat din colţ şi care s-a dedicat, între timp, politicii.

„Nu a fost uşor, pentru că mintea mea era în Ucraina. Ceea ce se întâmplă în ţara mea afectează întreaga lume”, a declarat, după victorie, Vladimir, cu drapelul naţional pe umeri.

La rândul lui, Vitali a spus: „Inima mea este în Ucraina, dar a trebuit să fiu aici când luptă fratele meu”.

Australianul Leapai, 34 de ani, a suferit a 4-a înfrângere într-o carieră care mai cuprinde 30 de victorii şi 3 egalități. El lupta pentru prima oară pentru titlul suprem.

Cel mai tânăr dintre fraţii Kliciko a dominat clar lupta, de la primul gong, ajutat şi de alonja vădit superioară, care i-a permis să-şi ţină adversarul la distanţă cu eficiente lovituri directe de stânga. Vladimir Kliciko l-a trimis la podea pe Leapai încă din prima repriză, cu o directă de dreapta la figură, aceeaşi lovitură punând capăt meciului în runda cinci, când australianul a căzut de două ori la podea, ultima dată fără să mai poată reveni în gardă la numărătoarea arbitrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS