8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandu Boc o vede pe CSU Craiova în Liga I

Sandu Boc o vede pe CSU Craiova în Liga I

Fostul jucător al Campioanei unei mari iubiri şi vicepreşedinte al LPF, Alexandru Boc, a vorbit ieri, pentru GdS, despre ultimele evenimente petrecute în fotbalul craiovean, despre dispariţia echipei FC Universitatea şi despre şansele de promovare ale CS Universitatea Craiova în Liga I.
Legat de „defuncta“ FC Universitatea, Sandu Boc l-a indicat pe finanţatorul Adrian Mititelu drept vinovat de situaţie. „E tragic ce s-a întâmplat. Să distrugi o echipă în halul ăsta, cum a făcut-o Mititelu… Nu se poate! El s-a încăpăţânat să fie singurul, unicul patron al echipei şi uite în ce situaţie s-a ajuns“, a spus Boc, fiind de părere că disputele dintre suporteri ar trebui să înceteze, considerând că CS Universitatea ar trebui să fie susţinută de întreaga suflare din Bănie, şi nu numai, fiind singura rămasă în „picioare“: „Ar trebui să se termine cu tot războiul ăsta care există între ei. Nu duce la nimic bun. Dacă se promovează, CSU ar trebui să primească toate drepturile de la echipa veche, iar oamenii din Craiova şi din Oltenia să fie alături de echipa nouă, pentru că şi aceasta reprezintă Oltenia, nu?“.
În privinţa liderului Ligii a II-a, seria a 2-a, CS Universitatea, Alexandru Boc este de părere că gruparea craioveană are prima şansă la promovare, deşi în play-off sunt multe echipe bune. „Am văzut săptămâna trecută pe ASA Târgu Mureş cu Reşiţa (scor 2-0 – n.r.). Să ştiţi că Reşiţa este o echipă foarte bună. Târgu Mureş are un lot de jucători valoroşi, ca şi Craiova, dar se întâmplă ceva acolo, poate nu sunt omogeni. Sunt puţin pesimist în privinţa lor, deşi sunt două echipe bune, care vor să promoveze. De asemenea, Vâlcea are o echipă bună, trebuie luată în calcule. Bistriţa însă, dacă va lua bătaie acum la Craiova, o să se dezumfle şi nu va mai trage tare. Oltul nu are nici licenţă, deci nu e un pericol. CSU Craiova are prima şansă la promovare în opinia mea“, a spus fostul campion din 1974 al Craiovei.

„Ar fi păcat să nu primească dreptul de a promova“

Dreptul de promovare al CS Universitatea Craiova ar trebui să se discute în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv, gruparea din Bănie intenţionând să „doboare“ cu argumente articolul 54 din pricina căruia n-ar putea evolua în Liga I. Întrebat despre acest lucru, Alexandru Boc a punctat că ar fi nedrept ca CS Universitatea să nu poată evolua pe prima scenă în cazul în care şi-ar câştiga acest drept în iarbă. „Nu ştiu dacă se va lua o decizie mâine în privinţa CSU, dacă este pe ordinea de zi sau va intra în discuţie la şi «alte probleme». Cert este că oamenii aceia au băgat bani grei acolo şi vor să facă ceva frumos, din câte am văzut. Asta în condiţiile în care multe cluburi din prima ligă au probleme mari financiare, ca să nu zic de cele din B… Ar fi păcat să nu primească dreptul de a promova. Sunt unii care spun că au, alţii că n-au drept de promovare, iar eu punctez că este cea mai bună echipă din seria a 2-a. Repet, am văzut şi pe Târgu Mureş, Bistriţa şi Reşiţa şi eu zic că CSU merită cel mai mult să promoveze“, a spus Boc. „Din ceea ce am citit în presă şi am văzut la televizor, ar fi, într-adevăr, mai multe echipe cu probleme din cauza articolului 54. Nu ştiu dacă şi Târgu Mureş ar putea avea probleme pentru că şi-a schimbat denumirea în vară (a devenit ASA din FCM – n.r.), dar din moment ce şi-au depus licenţa, probabil că sunt în regulă. Părerea mea este că oamenii de la FRF ar fi trebuit să facă lumină înainte de începerea play-off-ului. Să spună: băi fraţilor, voi aveţi dreptul să promovaţi, voi nu. Aşa era normal să se întâmple, dar văd că e o nebuloasă şi acolo, noul preşedinte a anunţat organigrama fără să o treacă prin Comitetul Executiv… Aşa debandadă n-am văzut de mult la această instituţie“, a completat Alexandru Boc, sperând ca în iunie, când se împlinesc 40 de ani de la primul trofeu obţinut cu Universitatea Craiova, să-şi revadă foştii colegi: „Aş participa cu cea mai mare plăcere la o întâlnire, dar nu ştiu cine vrea să facă festivităţile respective. Am ţinut legătura cu unii dintre colegi, dar mai mult cu cei din Maxima, cu Negrilă, Silviu Lung şi Tilihoi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS