14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPustai, înlocuit cu Grigoraş?

Pustai, înlocuit cu Grigoraş?

Antrenorul Cristi Pustai şi-a reziliat ieri, pe cale amiabilă, contractul cu Pandurii Târgu Jiu, urmând ca în zilele următoare conducerea clubului să anunţe noul tehnician al vicecampioanei României. Decizia a fost luată după o discuţie de câteva ore între preşedintele CA al gorjenilor, Mihai Prunariu, şi antrenorul Cristi Pustai, ultimul venind de la Mediaş să discute încheierea colaborării. „Rezilierea de comun acord a înţelegerii vine pe fondul rezultatelor sub aşteptări din retur, într-un moment în care Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 6 în clasament, la şapte puncte de locul 4, ultimul care asigură participarea în Liga Europa. Clubul Pandurii îi mulţumeşte antrenorului Cristian Pustai pentru rezultatele şi performanţele obţinute în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014. În această perioadă, Pandurii Târgu Jiu a reuşit în premieră să termine pe locul doi în Liga I, să obţină astfel titlul de vicecampioană şi implicit participarea în Liga Europa. Rezultatele au fost excelente şi pe plan european, acolo unde pandurii au trecut de trei tururi preliminare şi au ajuns până în grupele Ligii Europa, alături de nume ca Fiorentina sau Dnepr“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului oltean.
Odată cu Pustai şi-au reziliat contractele şi „secundul“ lui, Flaviu Şomfălean, antrenorul cu portarii, craioveanul Vali David, şi preparatorul Ferenc Bajco. „Ne-am dat demisia cu toţii, aşa e normal. Eu am vorbit deja cu Gheorghiţă Geolgău şi voi veni la CSU Craiova, la centrul de copii şi juniori“, a explicat Vali David, pentru GdS.  

Pustai: La Pandurii a fost o perioadă extraordinară

După ce şi-a reziliat contractul cu Pandurii, Cristi Pustai a recunoscut că trece printr-un moment greu, însă îşi va aminti cu plăcere de gruparea gorjeană. „Perioada petrecută la Pandurii a fost extraordinară pentru cariera mea de antrenor. Nu m-am aşteptat însă să se ajungă aici. E un moment greu prin care trec, dar este normal ca în viaţa de antrenor să nu ai parte doar de lucruri bune, mai există şi momente neplăcute. Este un moment din care am ce învăţa. Aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru echipă şi a fost luată de comun acord“, a precizat Cristi Pustai.
Sub conducerea lui Cristi Pustai, în 2014 Pandurii a obţinut opt puncte în nouă etape, pe teren propriu înregistrând doar două remize: 1-1 cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi 0-0 cu Concordia Chiajna.

Dorian Gugu, interimar

Preşedintele executiv al echipei Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pîrvulescu, a confirmat încetarea colaborării cu Cristi Pustai, însă nu a putut da un nume privind succesorul profesorului de matematică. „Domnul Pustai a dorit să reziliem contractul, iar acest lucru s-a făcut pe cale amiabilă. Dânsul mai avea încă doi ani de contract, dar ne-a transmis că pentru binele echipei este mai bine să renunţe. Eu îi mulţumesc pentru tot ceea ce a realizat la Pandurii, îi doresc mult succesc în continuare şi sper ca pe viitor să mai colaborăm. Nu s-a decis cine vine antrenor.“, a afirmat Eugen Pîrvulescu, pentru Mediafax.
Contactat telefonic de GdS, Mihai Prunariu a spus că interimatul va fi asigurat de Dorian Gugu: „De pregătirea echipei se va ocupa Dorian Gugu, iar până la sfârşitul săptămânii vom anunţa noul tehnician“.
La Târgu Jiu se vorbeşte despre o revenire a lui Petre Grigoraş, însă tehnicianul a negat că ar fi fost contactat de conducerea gorjenilor, însă nu exclude un nou mandat la echipa din oraşul lui Brâncuşi. „Nu ştiu absolut nimic. Dumneavoastră
mi-aţi dat vestea că Cristi Pustai nu mai este la Pandurii. Sunt în maşină cu soţia şi nu m-a contactat nimeni. Telefonul este deschis, sunt liber de contract şi sunt dispus să discutăm. Orice este posibil“, a precizat Petre Grigoraş pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS