20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism: Oltencele Lidia Şimon şi Nuţa Olaru, pe podium la maratonul de la Boston

Atletism: Oltencele Lidia Şimon şi Nuţa Olaru, pe podium la maratonul de la Boston

Două dintre cele mai bune maratoniste ale României, Lidia Şimon şi Nuţa Olaru, au participat ieri la celebrul maraton de la Boston, la un an de la tragedia teribilă, când trei spectatori au fost ucişi într-un atentat terorist, iar alte 264 de persoane au fost rănite (12 au suferit ulterior amputări de membre).

Cele două alergătoare oltence, stabilite de ani buni în SUA, au ocupat primele două poziţii la categoria de vârstă 40+. Gorjeanca Lidia Şimon a câştigat cursa, cu timpul 2:36.47, iar Nuţa Olaru a ocupat locul doi, cu timpul 2:37.29. A treia româncă, Adriana Nelson Pîrtea, s-a clasat pe locul 15 la general, cu timpul 2:31.15, fiind a treia clasată în topul sportivilor cu cetăţenie americană.

La maratonul de anul acesta au luat startul 36.000 de participanţi, iar aproximativ 10.000 de forţe de ordine au asigurat securitatea pe timpul cursei.

La masculin s-a impus americanul Meb Keflezighi, care a încheiat concursul în două ore, opt minute şi 37 de secunde. Keflezighi a devenit primul american după Greg Meyer (1983) care se impune la acest maraton. La feminin, câştigătoare a fost sportiva kenyană Rita Jeptoo a câştigat maratonul, cu timpul de două ore, 18 minute şi 57 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS