5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Benfica Lisabona a câştigat al 33-lea său titlu de campioană a Portugaliei

Fotbal – Benfica Lisabona a câştigat al 33-lea său titlu de campioană a Portugaliei

Benfica Lisabona a cucerit cel de-al 33-lea titlu de campioană a Portugaliei din istoria sa, după victoria cu 2-0 înregistrată ieri seară în partida cu Olhanense, în cadrul etapei a 28-a a sezonului. Ambele goluri ale „vulturilor” au fost marcate în repriza secundă de atacantul brazilian Lima (’57, ’60), informează Agerpres.

Benfica: Oblak – Pereira, Luisao, Garay, Almeida – Gomes – Salvio (’46, Markovic), Perez, Gaitan (’75, Djuricic) – Rodrigo (’84, O. Cardoso), Lima. Antrenor: J. Jesus.

Olhanense: Belec – Filipe, Sampirisi (’90+1, Bigazzi), Diakhite, Ferreira – Obodo, Celestino (’75, Balogun) – Lucas, Duarte (’65, Marreco), Jander – Dionisi. Antrenor: G. Galderisi.

Graţie acestui succes, Benfica s-a distanţat la şase puncte de ocupanta locului secund şi nu mai poate fi ajunsă în cursa pentru titlu, cu două etape înainte de încheierea actualei ediţii de campionat.

Gruparea din capitala Portugaliei, care câştigase ultimul său titlu de campioană în 2010, pune astfel capăt dominaţiei lui FC Porto, campioana ediţiilor 2011, 2012 şi 2013.

După meciul cu Olhanense, un concert de claxoane a putut fi auzit pe străzile din Lisabona, în timp ce mii de suporteri euforici s-au deplasat către piaţa Marques de Pombal, unde sărbătoresc de obicei victoriile echipei favorite. Celebra statuie a marchizului de Pombal, care a coordonat reconstrucţia capitalei Portugaliei după cutremurul de pământ din 1755, a fost îmbrăcată, cu această ocazie, cu un tricou roşu în culorile Benficăi.

La finalul meciului, după ce au primit trofeul rezervat campioanei Portugaliei, pe Stadionul „Luminii” (Estadio da Luz) din Lisabona, jucătorii echipei Benfica s-au deplasat la rândul lor în centrul capitalei, pentru a saluta mulţimea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS