12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Pandurii, tot mai departe de Liga Europa

Fotbal – Pandurii, tot mai departe de Liga Europa

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, continuă pasa proastă pe care a început-o de câteva etape, pierzând şi astăzi, în deplasare, scor 2-3, cu FC Botoşani, disputa contând pentru runda a 28-a din Liga I.

Gorjenii au deschis scorul în minutul 10, brazilianul Elton marcând cu o lovitură de cap. Avantajul nu a durat decât două minute, pentru că Istvan Fulop a egalat cu un şut plasat, după o respingere greşită a lui Momcilovic. Atacantul lui FC Botoşani, Fulop, a reuşit să-l mai învingă pe Gliwa de două ori, cu două şuturi din interiorul careului (’44, ’45), stabilind rezultatul pauzei. La reluare, pandurii au ieşit mai mult la joc, au pus presiune pe adversari şi au marcat prin Alex Dos Santos (’82), dar nu au reuşit să contabilizeze nici un punct din acest joc.

FC Botoşani: Curileac – Cip. Dinu, Oltean, Ivanovs, Acsinte – Codoban, Vaşvari, Croitoru – Fulop (’80, Ghinga), Cîrjan (’57, Hadnagy; ’67, Patache), Stojkov. Antrenor: Leo Grozavu.

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Paraskevas (’57, Giusti), Erico, Momcilovici – Paul Anton, Elton – Shamsin, Nistor, Nicoară (’46, Buleică) – Matulevicius (’65, Dos Santos). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Oltean ’13, Croitoru ’35, Codoban ’77 / Nicoară ’20, Erico ’56, Shamsin ’73, Anton ’90.

Au arbitrat: Robert Dumitru – Vladimir Urzică, Marius Marchidanu – Horaţiu Feşnic, Dan Dreve; Ovidiu Aruşoaie.

Observatori: Vasile Bratu, Adrian Ionescu.

 

Pustai a dat vina pe teren

 

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Cristi Pustai, a fost dezamăgit de rezultatul înregistrat la Botoşani şi a pus înfrângerea pe seama terenului foarte prost, recunoscând totodată că echipa sa s-a mai îndepărtat de obiectiv, de ocuarea unui loc de Liga Europa. „Am primit foarte uşor cele trei goluri, a fost lipsă de concentrare în prima parte a jocului. Terenul a fost greu, moale după atâtea ploi, iarba a fost mare şi nu am putut combina. Nistor şi Anton s-au descurcat cu greu, pentru că terenul a fost şi denivelat. A fost un joc de luptă, pe care, din nefericre, l-am pierdut. Am riscat din nou şi am început cu Matulevicius, dar s-a văzut că el nu este la parametrii optimi şi că mai are nevoie de timp pentru revenirea la forma sportivă pe care o dorim. Asta este, mergem înainte. Obiectivul este din ce în ce mai greu de îndeplinit”, a spus Cristi Pustai, la Digi Sport.

De partea cealaltă, tehnicianul lui FC Botoşani, Leo Grozavu, a fost mulţumit de deznodământul partidei cu Pandurii. „Suntem foarte fericiţi, pentru că am învins una dintre cele mai bune echipe din campionat. Mai sunt încă şase etape de disputat şi multe puncte puse în joc şi trebuie să rămânem concentraţi, dar avem şanse mari să ne salvăm de la retrogradare după această victorie”, a spus Leo Grozavu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS