13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Mihai: „Va fi un adevărat război“

Ion Mihai: „Va fi un adevărat război“

Derbiul Doljului pentru evitarea retrogradării din Liga a III-a, seria 3, ACS Viitorul Municipal Craiova – ACS Podari, se va desfăşura în ajunul Sărbătorilor Pascale, duelul de la Işalniţa fiind programat sâmbătă, de la ora 17.00. Cele două echipe vor încerca să evite ultimele trei locuri, mai ales că una dintre formaţiile retrogradate de pe locul zece ar putea fi şi din seria doljenilor. Conform regulamentului, în eşalonul judeţean vor ajunge grupările care termină pe ultimele două locuri în fiecare serie şi cele mai slabe trei echipe de pe locul zece din cele şase serii.
Preşedintele podărenilor, Ion Mihai, a fost şi în tabăra Municipalului o bună perioadă de timp, însă acum va face tot posibilul ca gruparea pe care o conduce să obţină cele trei puncte în meciul de sâmbătă. „Îmi pare rău că acest joc nu se va disputa în play-off, ci va fi unul foarte important pentru evitarea retogradării. Cu un ochi o să plâng, iar cu celălalt voi râde. Nu pot să uit perioada petrecută la Municipal, însă acum trebuie să obţinem performanţe la Podari. Sunt profesionist şi vreau să duc echipa din Podari cât mai sus. Sper să ne clasăm la final măcar pe locul 9, dacă nu chiar pe 8. Locul 7 este aproape imposibil de atins pentru că Dinamo II este o echipă foarte puternică pentru acest nivel. Revenind la jocul de sâmbătă, sunt convins că va fi unul frumos la Işalniţa, pentru că ambele echipe îşi doresc victoria. Vom juca în Săptămâna Mare şi sper ca fotbaliştii să evolueze cu sufletul curat şi să asistăm la un spectacol veritabil. Va fi o luptă pe muchie de cuţit pentru evitarea retrogradării. Pentru noi va fi un adevărat război şi fiecare din cele zece meciuri va reprezenta o luptă care trebuie câştigată. Sper ca la final ambele echipe din Dolj să se salveze de la retrogradare şi să jucăm la anul din nou împreună“, a afirmat preşedintele ACS Podari, Ion Mihai, pentru GdS.

Naicu o vede pe Podari favorită

Antrenorul echipei FC Balş, craioveanul Victor Naicu, a pregătit ambele formaţii doljene care se vor înfrunta sâmbătă la Işalniţa şi a recunoscut că şi-ar fi dorit să fie la unele dintre ele, chiar dacă nu ar fi fost în play-off. „Nu pot să uit perioada petrecută la cele două echipe. Îmi pare rău că au ajuns acolo, să se lupte pentru evitarea retrogradării, şi nu sunt în play-off. Dacă eram eu antrenor la una dintre ele, poate acea echipă nu ajungea acolo, dar pot să vă asigur că aş fi vrut să fiu pe banca uneia dintre formaţii chiar şi în play-out. Pe Municipal o ajută faptul că a obţinut multe puncte în prima parte a campionatului, însă nu cred că acest lucru va fi decisiv. Acum cred că Podariul este favorită, având un lot mai bun. A făcut câteva transferuri interesante. Sper ca ambele echipe să se salveze de la retrogradare şi să promoveze campioana judeţului Dolj, să fie trei grupări doljene în Liga a III-a. Ar însemna o creştere a fotbalului doljean, mai ales dacă CS Universitatea va fi în prima ligă. După «seceta» din anii trecuţi, ar fi fantastic ca din sezonul viitor să avem patru formaţii în primele trei eşaloane“, a precizat tehnicianul Victor Naicu, pentru GdS.
În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând jocul de pe teren propriu. În tur, ACSVM Craiova s-a impus, la Işalniţa, cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Lucian Scarlat. În retur, podărenii au învins cu acelaşi scor, reuşita purtând semnătura lui Cătălin Ţenovici.
În clasamentul play-out-ului, ACSVM Craiova se află pe locul 2, cu 15 puncte, la trei puncte distanţă de primul loc retrogradabil, deţinut de ACS Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS