14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRăducioiu, primit cu zaibăr

Răducioiu, primit cu zaibăr

http://www.youtube.com/watch?v=EyZvQKa_9VE

Naţionala Under 16 a României va participa în acest sfârşit de săptămână la un turneu de dezvoltare, organizat de UEFA, în Serbia, alături de echipele similare ale Cehiei, Bulgariei şi ţării gazdă. Selecţionerul Florin Radu Răducioiu şi elevii săi s-au reunit luni, la Mogoşoaia, iar ieri-dimineaţă au plecat spre Serbia, făcând un mic popas în Craiova pentru masa de prânz, în Bănie fiind aşteptaţi cu multă căldură de reprezentanţii AJF Dolj. Preşedintele fotbalului doljean, Silviu Bogdan, i-a oferit fostului mare atacant al României o sticlă cu zaibăr de Băileşti şi un fanion cu însemnele AJF, urându-i succes atât la turneul din Serbia, cât şi în cariera de antrenor. Surprins de gest, Florin Radu Răducioiu a mulţumit pentru primirea de care a avut parte şi a vorbit despre fotbalul craiovean, punctând că aşteaptă ca Bănia să revină pe prima scenă a ţării.
„Mulţumesc pentru tot şi sunt bucuros pentru această primire, însă noi vom continua drumul către Timişoara. Zaibărul îl pun în colecţia mea de vinuri din pivniţă şi îl ţin ca amintire“, a spus Răducioiu, amintindu-şi apoi de Craiova Maxima. „Eram un copil când admiram jocul acestei echipe extraordinare a Craiovei cu Balaci, Beldeanu, Tilihoi, care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. Doresc mult succes Craiovei, deşi am văzut că în aceşti ultimi ani s-au complicat foarte mult lucrurile aici, în Bănie. S-au complicat din cauza celor care s-au implicat într-un mod incompetent în această problemă. Îmi pare foarte rău şi doresc tot binele acestui oraş care a trăit cu fotbal şi încă trăieşte, pentru că aveţi o mare pasiune pentru acest sport. Sper să clarificaţi lucrurile şi să vă reîntoarceţi unde vă este locul, în Liga I. Sunt lucruri pe care eu nu le cunosc foarte bine, dar aveţi un trecut extraordinar şi e păcat să nu reveniţi unde vă e locul“, a spus cel mai prolific atacant al României de la CM din 1994.
Întrebat despre FC şi CS Universitatea, Răducioiu a mărturist că n-a înţeles nimic din ce se întâmplă şi că pentru oraşul Craiova cel mai bine este să aibă o singură formaţie: „Am văzut că aţi avut două echipe anul acesta în Liga a II-a, dar nu am înţeles nimic despre lucrurile astea. E inadmisibil asemenea lucru. Din cauza contextului social foarte greu ar fi bine ca acest oraş să aibă o singură echipă şi nu vreau să intru în detalii“.

„Am o echipă cuminte“

Revenind la naţionala Under 16 a României, Florin Radu Răducioiu a recunoscut că nu are mari aşteptări în privinţa turneului din Serbia, dar că este un bun prilej pentru el să-i cunoască mai bine pe juniorii convocaţi şi să încerce să le impună filosofia sa de joc. Selecţionerul a mai spus că în lotul său e linişte şi că nu se va repeta isprava tricolorilor Under19 din 2012, când zece inşi au fost prinşi băuţi în Serbia în timpul Turneului de Elită de la Novi Sad. „Am o responsabilitate mare cu aceşti puşti. Nu suntem deloc pregătiţi pentru acest turneu din Serbia, dar încerc bineînţeles să fac să iasă lucrurile bine, deşi va fi foarte greu. Cum sună viitorul fotbalului românesc? Nu ştiu, trăiesc prezentul. Nivelul, în ceea ce priveşte echipa mea, cred că este destul de bun. Putem îmbunătăţi multe lucruri, mai sunt câteva luni şi vom disputa grupele din preliminarii pentru Turneul de Elită, deci pentru septembrie, iar rezultatele de acum sunt importante. Sunt puşti interesanţi, de viitor, dar nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. Am o echipă cuminte, nu cred că vor fi probleme de disciplină cum s-a întâmplat în trecut. Dacă apar, voi interveni imediat şi sunt foarte exigent din acest punct de vedere, indiferent de numele jucătorului. Este un regulament de ordine interioară la echipa noastră şi toată lumea îl respectă. E clar că cine greşeşte va dispărea imediat“, a spus selecţionerul U16, caracterizându-l pe fiul lui Gică Hagi, Ianis, care face parte din lotul său, drept „un băiat modest şi muncitor“.
Răducioiu şi-a amintit şi de remiza înregistrată la mijlocul lunii martie cu selecţionata Under 16 a Doljului, dar a remarcat că oraşul Craiova nu a mai descoperit mari talente în ultimii ani. „A fost un meci bun contra selecţionatei Doljului (0-0 – n.r.). Am avut acest amical, eram în pregătire, dar nu mi se pare că echipele din Craiova mai au mari talente cum era odată, iar motivele nu le cunosc“, a punctat Răducioiu.

Ar antrena la seniori

Deşi se află la început de drum în antrenorat, Florin Radu Răducioiu ar fi tentat să pregătească o echipă din primele două eşaloane ale ţării, felicitându-i pe preşedinţi că apelează la tehnicienii tineri. „Nu ştiu dacă aş prelua o echipă de Liga I, momentan sunt la o echipă de juniori. Sincer, aş antrena şi o echipă de Liga a II-a. Aş dori să fac ceva, în sensul să construiesc o echipă şi să îndeplinesc un obiectiv, o promovare. Mi-ar plăcea să încep de jos, iar faptul că sunt la echipa aceasta de juniori demonstrează acest lucru. E foarte bine că a venit acest val de antrenori tineri în fotbalul românesc, această tendinţă este în toate ţările occidentale. Fotbalul românesc are nevoie de idei noi, de antrenori cu mentalitate diferită, modernă, şi îmi pare bine că preşedinţii sunt receptivi la nou“, a încheiat Răducioiu.

Turneul de dezvoltare din Serbia

Programul României: mâine, ora 15.00: România – Cehia; vineri, ora 15.00: România – Bulgaria; duminică, ora 13.00: Serbia – România.
Lot: I. Poiană, C. Durbozoancă, S. Mara – V. Gîsa, V. Ghiță, A. Harald, S. Kilyen, R. Motreanu, T. Căpușă – R. Oaidă, V. Costache, I. Tănase, M. Rareș, V. Mihalcea, A. Ciobanu, I. Grecu, I. Hagi, S. Velcotă – F. Coman, A. Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS