16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMorariu a plecat de la COSR, cine vine?

Morariu a plecat de la COSR, cine vine?

Octavian Morariu şi-a anunţat ieri demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului pe care îl conduce de zece ani.
Morariu a explicat, într-o conferinţă de presă, decizia de a demisiona de la conducerea COSR, prin faptul că activităţile avute în cadrul CIO, ca şi membru, şi la Asociaţia Europeană de Rugby, unde este preşedinte, nu-i mai permit să fie atent „sută la sută la ce se întâmplă la COSR“. „Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR“, a declarat Morariu.
Conform statutului, Morariu rămâne în funcţie până la data următoarei şedinţe a Adunării Generale, care va avea loc pe 29 mai. Până la alegerea unui nou preşedinte, conducerea forului va fi îndeplinită de unul dintre cei trei vicepreşedinţi: Alin Petrache, Nicu Vlad şi Elisabeta Lipă. Conform unor surse din lumea sportului, intenţionează să-şi depună candidatura pentru postul de preşedinte Alin Petrache şi fostul tenisman Dinu Pescariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS