19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la „Trişcu“, buni şi la teorie

Sportivii de la „Trişcu“, buni şi la teorie

Patru dintre elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au obţinut rezultate meritorii la Olimpiada Naţională de Pregătire Sportivă Teoretică (PST), desfăşurată recent la Arad.
Cosmin Lengyel (clasa a XII-a) a câştigat pentru al treilea an consecutiv locul întâi, Cătălina Chircă (clasa a XI-a) şi Alexandra Ţacu (clasa a X-a) au obţinut locul doi, iar Cleonia Rîciu (clasa a IX-a) a luat menţiune specială.
Aceste rezultate au plasat liceul craiovean pe primul loc, iar elevii-sportivi au adus în vitrina şcolii o Diplomă de Excelenţă. „Este a treia ediţie pe care am reuşit să o câştig, a patra, în care am urcat pe podium. Este un sentiment plăcut să te întorci de la fiecare olimpiadă cu câte un premiu. Mai ales când îţi place ceea ce faci. Vreau să dau la FEFS şi să profesez“, a povestit ieri Cosmin Lengyel, care a practicat fotbalul, apoi atletismul. Atleta Cătălina Chircă, aflată la prima participare la faza naţională, nu se aştepta să urce pe podium, dar a punctat că nu a fost atât de greu precum îşi imagina, în timp ce spadasina campioană Alexandra Ţacu a progresat, după ce anul trecut obţinuse locul trei.
Judoka Cleonia Rîciu consideră că această experienţă o va ajuta mult în viitor: „Cred că mă va ajuta mult olimpiada, pentru că vreau să merg spre antrenorat şi acestea sunt chestii de bază care trebuie învăţate. Îmi pare rău că nu am urcat pe podium, dar sper că la anul voi fi acolo sus, unde cred că pot să ajung prin muncă“. După încheierea Olimpiadei, Cleonia a mers la Deva, unde a participat la Campionatul Naţional U21.
Geri Mitroi, directorul LPS „Petrache Trişcu“, i-a felicitat pe elevi pentru performanţele reuşite: „Am demonstrat încă o dată că rezultatele noastre nu sunt numai pe partea practică, ci şi teoretică. Sportivii noştri sunt interesaţi de sport ca ştiinţă, nu neapărat doar de aspectul practic. Le mulţumim şi sperăm că şi la anul vor obţine locuri cât mai bune. Le mulţumim şi profesorilor lor, Mădălina Mincu, Daniel Matache, Ion Daian şi Cătălin Geapana“. Acesta a adăugat că şi elevii din clasele I-IV au obţinut premii la matematică, pictură etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS