14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăptămâna patimilor pentru voleibalişti

Săptămâna patimilor pentru voleibalişti

\n

Vicecampionii de la SCM-U Craiova au avut o săptămână de coşmar. După ce luni au ratat calificarea în finala campionatului, vineri şi sâmbătă oltenii au fost învinşi de Dinamo şi au şanse minime să obţină medalia de bronz.

Toată munca dintr-un sezon s-a năruit în nici şapte zile pentru voleibaliştii de la SCM-U Craiova! În urmă cu două săptămâni, elevii lui Dănuţ Pascu începeau meciurile decisive din acest sezon, mai exact semifinala cu CVM Zalău.
La fel ca în campionatul trecut, când au întâlnit în semifinale tot echipa sălăjeană şi au eliminat-o după doar trei meciuri, craiovenii au pornit ca din puşcă şi conduceau cu 2-0 (3-1 şi 3-0) la general după primele partide de pe teren propriu.
Înaintea celor două meciuri de la Zalău toată lumea vedea deja Craiova în finală, însă Pascu şi jucătorii săi au avertizat că nu va fi deloc uşor şi s-ar putea ca echipa câştigătoare să se decidă la finalul meciului al cincilea.
Aşa a şi fost. SCM-U a cedat ambele partide la Zalău, cu 3-0 şi 3-1, jucătorii alb-albaştri având evoluţii diametral opuse faţă de ce văzuseră spectatorii în Polivalentă în primele dispute cu Zalău, când vicecampionii din Bănie au jucat aproape fără greşeală.

Trei eşecuri, unul mai dureros decât altul

Luni, 7 aprilie, a început încă o săptămână importantă pentru echipa SCM-U. Numai că adversarii craiovenilor au venit în Polivalentă cu un moral foarte bun şi cu un jucător precum Nagy, de neoprit. Zalăul s-a impus după cinci seturi, obţinând biletul pentru finală, cu consistentul ajutor al statisticianului de la cealaltă finalistă, Tomis Constanţa. Ieşiţi din lupta pentru titlu, Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi au întâlnit vineri şi sâmbătă, pe teren propriu, Dinamo Bucureşti, o echipă pe care o bătuseră mai mereu în acest sezon, fie că a fost vorba de campionat, cupă sau amicale.
Bucureştenii, care au venit foarte determinaţi, au câştigat ambele partide, cu 3-0, apoi 3-2 şi mai au nevoie de o victorie în următoarele trei meciuri pentru a-şi atârna de gât mult dorita medalie de bronz. Teoretic, SCM-U mai are şanse la locul trei, dar trebuie să câştige următoarele trei partide, două la Bucureşti, pe 17 şi 18 aprilie, apoi jocul decisiv la Craiova (24 aprilie).
Obosiţi, după o serie de mai multe partide într-un interval scurt de timp sau dezamăgiţi după eşecul din semifinale, voleibaliştii craioveni au avut o prestaţie sub ceea ce ne-au obişnuit în acest sezon. Dacă vineri au pierdut fără să câştige vreun set, luni şi sâmbătă alb-albaştrii au fost învinşi după setul decisiv, ceea ce este foarte dureros.

Pascu: Am terminat în genunchi campionatul!

Antrenorul Dan Pascu şi-a găsit cu greu cuvintele la finalul jocului de sâmbătă cu Dinamo: „Îmi este greu să îmi explic ce se întâmplă. După un an foarte bun am terminat în genunchi acest campionat! Aceste nereuşite acasă cu Dinamo ne îngroapă de tot. Trebuie să recunosc că echipa nu mai este în forma care era înainte. A jucat rău, crispat, cu teamă. Dinamo a luptat mai mult decât noi, a avut atitudine şi a câştigat două meciuri la Craiova, ceea ce cred eu, sunt decisive pentru a prinde locul trei. A fost un campionat greu, lung, obositor, cu meciuri din trei în trei zile“. Trebuie menţionat că prin calificarea în semifinale, Craiova va juca în sezonul viitor în Cupa Challenge.

Gavrilovic, comportament nesportiv. Galeria, poftită afară

După ce în ambele meciuri, liberoul sârb al dinamoviştilor, Milos Gavrilovic, a incitat în permanenţă publicul craiovean, făcând gesturi obscene, arbitrii nu au luat nici o măsură.
Sâmbătă, forţele de ordine au determinat galeria Craiovei să părăsească sala în timpul meciului. Suporterii au povestit că atunci când au mers la toaletă reprezentanţii Jandarmeriei îi legitimau şi i-au luat la întrebări, deşi avuseseră un comportament civilizat. Şi prefectul Doljului, Marius Deca, prezent la meci, a intervenit, dar era prea târziu, deoarece tinerii din galerie au părăsit sala, nemulţumiţi că erau trataţi ca nişte infractori fără să fi făcut ceva.

Rezultatele din semifinale şi finala mică

28 martie: Craiova – Zalău 3-1; 29 martie: Craiova – Zalău 3-0; 3 aprilie: Zalău – Craiova 3-0; 4 aprilie: Zalău – Craiova 3-1; 7 aprilie: Craiova – Zalău 2-3; 11 aprilie: Craiova – Dinamo 0-3, 12 aprilie: Craiova – Dinamo 2-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS