20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Felix Grigore: Articolul 54 va fi scos în următoarea Adunare Generală a FRF

Fotbal – Felix Grigore: Articolul 54 va fi scos în următoarea Adunare Generală a FRF

\n

Directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre articolul 54 din ROAF, care spune că liderul seriei a doua din liga secundă nu poate promova pentru că nu au trecut trei ani de la afiliere. Oficialul clubului craiovean i-a liniştit pe suporteri, spunând că va fi scos cu siguranţă la următoarea Adunare Generală a FRF, pentru că nu a produs niciun efect până acum.

„Problema cu promovatul este foarte simplă, nu este delicată deloc. Susţinem cu tărie, pentru că am consultat case de avocatură, că putem promova. Nu ştim dacă vom promova sportiv, pentru că mai e de jucat play-off-ul… Hârtia de la UEFA o aşteaptă FRF, dar din punctul nostru de vedere, nu poate să fie decât un răspuns pozitiv pentru noi. Aşa cum a spus şi preşedintele Răzvan Burleanu, noi suntem afiliaţi provizoriu, pentru la FRF Comitetul Executiv afiliază doar provizoriu. Numai Adunarea Generală afiliază definitiv, lucru care se va face în următoarea Adunare Generală (AG). În ultima nu s-a votat afilierea noastră, ci doar dacă să se voteze în bloc sau nu. Este doar o chestiune de procedură pentru că regulamentul spune foarte clar că AG validează ceea ce Comitetul Executiv a hotărât. Referitor la acel articol, care nu a produs efecte până acum, va fi scos în următoarea AG, când se vor face mai multe modificări de statut. Oricum, noi nu suntem în pericol cu acel articol 54, pentru că acolo este o chestiune de interpretare. UEFA, când a cerut să se introducă, se referea la echipele care vor să păcălească fotbalul, care vor să treacă peste meritul sportiv, se referea la divizări, fuziuni, schimbări de sedii. Ori noi nu ocolim meritul sportiv. Licenţa o poţi cere pentru două lucruri diferite: licenţa pentru UEFA şi licenţa pentru Liga I. Se spune că pentru a juca în cupele europene este nevoie de trei ani de afiliere, dar UEFA poate să facă excepţie de la acest articol. Vom cere licenţă de Liga I şi dacă ne vom clasa pe un loc de cupe europene vom cere excepţia de la regulă de la UEFA”, a punctat Felix Grigore.

Şi fostul component al Craiovei Maxima, Costică Donose, este convins că CSU va putea lupta în scurt timp pentru titlul naţional. „E imposibil să nu promovăm, nici nu mă gândesc. Văd eforturile care se fac, condiţiile care sunt la club, unele de excepţie. În doi ani sunt şanse să ne batem sus. Infrastructura va conta foarte mult în atragerea suporterilor şi atingerea obiectivelor. Este posibil să renaştem mai repede decât ne-am aştepta şi în doi ani să ne luptăm la campionat”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS