6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElevii craioveni, chemaţi spre sport prin pliante informative

Elevii craioveni, chemaţi spre sport prin pliante informative

http://www.youtube.com/watch?v=aAit6_e3Zoo

Elevii de la 30 de şcoli din Craiova vor putea să-şi aleagă ce sport doresc să practice cu ajutorul informaţiilor oferite de o broşură realizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Dolj. Pliantul conţine datele de contact a 37 de cluburi, din 25 de ramuri sportive, şi va fi afişat la intrarea în şcoală. Tot acolo, va fi prezentat şi programul săptămânal al evenimentelor sportive care au loc în oraş.
„Am iniţiat acest proiect în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi cluburile publice şi private din Craiova. În primă fază vor fi afişate la doar 30 de şcoli, apoi ne vom extinde la mai multe, chiar şi în judeţ. Nu toate cluburile ne-au răspuns la solicitare, în sensul că nu ne-au trimis informaţii despre ei pentru a le putea pune în broşură“, a declarat ieri Alina Ionescu, director al DJST Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă. „Este un proiect binevenit, având în vedere scăderea numărului de sportivi, ca sport de masă, nu mai vorbesc de performanţă. Vom ajuta cu ce putem, cu elevii noştri, cu profesorii antrenori, care spunem noi sunt cei mai buni din ţară“, a menţionat Geri Mitroi, directorul LPS „Petrache Trişcu“ Craiova.
Niculina Lazarciuc, inspector de sport în cadrul ISJ Dolj, a salutat această iniţiativă: „Poate este unicat că s-a întâmplat acest eveniment în Craiova. Sunt multe şcoli preocupate să aibă activităţi sportive şi acum acţiunile lor vor fi cunoscute şi de alţi elevi, iar cine vrea poate să participe ca spectator“.
Pe lângă broşura informativă, şi sportivii de mare performanţă, şi antrenorii lor vor merge în şcoli. Astăzi va avea loc o primă acţiune, la Şcoala nr. 24 „Sfântul Gheorghe“ şi apoi la grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti“. Vor fi prezenţi componenţii echipelor masculine de baschet şi volei de la SCM Craiova, pugililista campioană Dora Mustăţea şi atleţii campioni Cosmin şi Ileana Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS