10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalcule pentru supravieţuire

Calcule pentru supravieţuire

Echipele din Oltenia mai au două etape de disputat din sezonul regulat din Liga a III-a, seria 3, şi lucrurile par destul de clare. Deşi au avut un început de sezon bun şi vorbeau de promovare, doljenii de la ACS Podari şi ACS Viitorul Municipal Craiova se vor lupta în play-out, adică pentru evitarea retrogradării. În tot acest timp, formaţiile din Olt, FC Balş şi CS Vişina Nouă, au şanse foarte mari să evolueze în play-off, lucru nesperat în vara trecută.
În play-out, situaţia este destul de complicată, toate cele şase echipe putând avea probleme dacă vor face un pas greşit. CS Tunari stă cel mai bine, având 14 puncte şi două meciuri mai puţin disputate. Metaloglobus şi ACS Podari le urmează, având acelaşi număr de puncte, dar cu un singur joc de disputat în sezonul regulat. Pe locurile retrogradabile se află ACS Viitorul Municipal Craiova, Viitorul Domneşti şi Concordia II Chiajna, însă ultimele două ar mai avea de disputat două partide dacă vor rămâne aceleaşi echipe în clasamentul play-out până la finalul sezonului regulat.
Antrenorul podărenilor, Bogdan Vrăjitoarea, consideră că printr-un succes în etapa viitoare, la Domneşti, echipa sa nu va avea probleme la retrogradare.
„Este un clasament strâns. Pentru noi, o victorie la Domneşti ar fi extraordinară. Vom acumula 17 puncte şi nu vom avea emoţii pe final. Asta ne dorim, să scăpăm de emoţii să putem să ne facem jocul nostru. Sper să nu intre în play-out Dinamo II, pentru că avem un singur punct luat în faţa ei“, a punctat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.
Situaţia este mult mai dificilă pentru ACS Viitorul Municipal Craiova, care a disputat toate jocurile cu echipele din play-out şi se află la trei puncte de primul loc retrogradabil direct. Echipele aflate în clasament sub craioveni mai au de disputat două partide până la începutul play-out-ului. Tehnicianul ACSVM Craiova, Alin Gavrilă, este conştient că misiunea de evitare a retrogradării va fi grea, însă speră ca la final să fie deasupra liniei. „Situaţia noastră este critică. Va fi greu să ne salvăm de la retrogradare. Chiar dacă are puţine puncte până acum, Concordia are o echipă de tradiţie şi cred că se va salva de la retrogradare. Cred că Domneştiul va fi sub noi şi sper să mai fie o formaţie sub noi şi să avem puncte suficiente să nu retrogradăm de pe locul zece“, a afirmat Alin Gavrilă, pentru GdS.
Dacă Inter Clinceni va termina sezonul regulat în partea inferioară a ierarhiei, ACS Viitorul Municipal Craiova va susţine ultimul joc care va conta în play-out, pe teren propriu, la Işalniţa, cu gruparea ilfoveană. În acest moment, în play-off ar mai fi de jucat: Viitorul Domneşti – ACS Podari, Concordia II Chiajna – CS Tunari, Metaloglobus – Concordia II Chiajna şi CS Tunari – Viitorul Domneşti.

FC Balş, peste aşteptări

În clasamentul primelor şase clasate, lucrurile sunt destul de clare. Juventus Bucureşti este favorită la promovarea în eşalonul secund, având cinci puncte avans faţă de echipa clasată pe locul secund, FC Balş, grupare care a întâmpinat probleme financiare pe parcursul sezonului. Ambele echipe vor mai disputa două jocuri până la intrarea în play-off şi calculele se pot schimba, mai ales dacă în „peisaj“ apar Metaloglobus Bucureşti şi CS Tunari.
FC Balş va susţine vineri un meci foarte dificil pentru rămânerea în play-off, în deplasare, cu Inter Clinceni, de acest lucru fiind conştient şi antrenorul Victor Naicu. „Totul se va juca până în ultima etapă. Mai avem şanse la promovare, însă sunt reduse. Dacă am fi obţinut minimum un egal la Juventus, în retur, altfel ar fi stat situaţia. Am pierdut jocul în ultimele minute după ce am condus cu 2-1… Nu cred că putem să nu luăm două, trei puncte din cele două jocuri pe care le mai avem de disputat, la Clinceni, şi cu FC Baloteşti, însă încă avem emoţii în privinţa prezenţei în play-off. Ne-am atins obiectivul, să evităm retrogradarea, fiind echipă nou-promovată, însă puteam obţine mai mult, dacă nu aveam probleme financiare. Cu puţin noroc poate reuşeam şi să promovăm în Liga a II-a“, a afirmat tehnicianul echipei FC Balş, Victor Naicu, pentru GdS.
A doua formaţie din Olt, CS Vişina Nouă, se află pe ultimul loc din play-off, cu o „avere“ de şapte puncte.
În ultimele două runde, echipele din play-off ar mai avea de disputat jocurile: Inter Clinceni – FC Balş, Vişina Nouă – Juventus Bucureşti, Juventus Bucureşti – Dinamo II, FC Balş – FC Baloteşti.

 

Clasament play-off provizoriu
1. Juventus 8 6 0 2 23-11 18p
2. FC Balş 8 4 1 3 12-10 13
3. FC Baloteşti 9 3 4 2 9-13 13
4. Inter Clinceni 9 3 2 4 11-16 11
5. Dinamo II 9 2 3 4 14-12 9
6. Vişina Nouă 9 1 4 4 8-14 7

Clasament play-out provizoriu
1. Metaloglobus 9 4 2 3 11-7 14p
2. ACS Podari 9 4 2 3 11-9 14
3. CS Tunari 8 4 2 2 14-15 14
4. ACSVM Craiova 10 4 1 5 13-10 13
5. Viitorul Domneşti 8 3 1 4 9-14 10
6. Concordia II Chiajna 8 2 2 4 6-10 8

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS