10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA murit Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima

A murit Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima

\n

Profesorul Corneliu Andrei Stroe, creatorul Craiovei Maxima, s-a stins aseară din viaţă, la vârsta de 70 de ani. CS Universitatea Craiova, club unde acesta era preşedinte de onoare, a anunţat pe site-ul oficial tragica veste.

„Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie. Profesorul Corneliu Andrei Stroe, preşedintele de onoare al clubului nostru, nu mai este fizic printre noi. El va rămâne mereu în inimile noastre! Creatorul Craiovei Maxima s-a alăturat în această noapte Căpitanului Costică Ştefănescu, lui Constantin Oțet, Nelu Oblemenco și Zoli Crișan în ceruri. Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima! A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966. Timp de patru ani a ocupat funcția de secretar al CS Universitatea Craiova. Apoi, între 1970-1983 a fost vicepreședinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 președinte al CS Universitatea Craiova. În tot acest timp, a condus clubul nostru spre marile performanțe pe plan intern și european. În 2013 a fost numit preşedinte de onoare al Universităţii, luând parte activ la renaşterea legendei pe care, cu trei decenii în urmă, el a creat-o.
Clubul Sportiv Universitatea Craiova este alături de familia lui Corneliu Andrei Stroe în aceste momente grele. Vă mulţumim că ne-aţi dăruit Craiova Maximă şi promitem că legenda va merge mai departe. Veţi rămâne mereu în inimile noastre!”, se menţionează pe csuc.ro. 

„A fost la plimbare prin parc cu soţia dumnealui. Apoi, au venit acasă, iar el s-a aşezat la televizor, în fotoliu. Doamna s-a dus la bucătărie, iar când s-a întors la dumnealui, nea Cornel nu mai era în viaţă. E o mare dramă. Nu îmi găsesc cuvintele. E de necrezut”, a declarat pentru Fanatik.ro Silvian Cristescu.

„Nu îmi vine să cred! Ne cunoşteam de 45 de ani. Ieri am vorbit la telefon şi rămăsese să ne întâlnim azi la 11.00, la Doru Roşca, la microhotelul din spatele stadionului. Uite că acum ne întâlnim tot la stadion, dar în tribună, în alte circumstanţe”, a spus fostul voleibalist Nicu Braun, în prezent consilier la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj.

 

Data şi locul naşterii: 2 iulie 1943, Dioşti, judeţul Dolj
Este şi cetăţean de onoare al municipiului Craiova.
1958-1964: a practicat atletismul la Banatul Timişoara şi Ştiinţa Bucureşti
1961, 1962: campion al României la probele combinate (triatlon şi pentatlon)
1962-1966: student la Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti (media generală 9,40)
1966: profesor la Universitatea din Craiova, catedra de Educaţie Fizică şi Sport
1966-1970: secretar la Universitatea Craiova
1970-1983: vicepreşedinte la Universitatea Craiova
1983-1984: preşedinte la Universitatea Craiova
1986: preşedinte la FC Olt Slatina
1990: a înfiinţat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) în cadrul Universităţii din Craiova.
A fost decan la FEFS, la Universitatea din Craiova.
2002: preşedinte la Universitatea Craiova.
Are două doctorate, la ANES Bucureşti şi Ştiinţe Economice Craiova.
2013: preşedinte de onoare al CS U Craiova.


Editor: Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS