12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Neagu, record mondial la săritura în lungime

Adrian Neagu, record mondial la săritura în lungime

\n

Atletul craiovean Adrian Neagu, legitimat la CS Universitatea, a stabilit, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou record mondial de veterani la săritura în lungime, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Budapesta.
Cea mai bună săritură a craioveanului a măsurat 5,93 metri, doborând vechiul record mondial, 5,87, care data din 2009 şi îi aparţinea lui Jorje Paez.
Neagu, care a concurat la categoria de vârstă 60 de ani, i-a impresionat pe toţi, săritura sa de top fiind ca un zbor deasupra gropii de nisip. De altfel, performanţa sa, 5,93 metri, reprezintă şi cel mai bun rezultat în această probă la toate categoriile de masters (veterani).
„Am plecat croit să dobor recordul mondial, pentru că simţeam că sunt aproape de el. Aveam cel mai bun rezultat al sezonului de sală, 5,73 m, dar acum am avut un adversar neamţ, Ritte Wolfgang, care m-a stimulat. A sărit 5,76 şi m-a împins să sar mai bine. Am avut o săritură fantastică, am sărit pragul la milimetru, totul a fost în favoarea mea. A fost un zbor care mă plasează pe locul întâi în lume. Dacă luam doar medalia de aur, fără record, nu eram mulţumit“, a spus ieri Adrian Neagu, pentru GdS. Acesta a mai obţinut şi o medalie de bronz la Budapesta, la 60 de metri plat, fiind depăşit de un american, Bill Collins, care a făcut parte din echipa de ştafetă pentru JO din 1976, şi de un canadian, care i-a „suflat“ argintul pe ultimii metri.

Colecţionar
de recorduri

Până la această performanţă deosebită, atletul craiovean mai deţinea 17 recorduri naţionale şi totodată este şi recordman balcanic. Când nu participă la concursuri, Adrian Neagu, de profesie arhitect, se ocupă de atelierul său de mobilă din comuna Cârcea.
Din Craiova au mai participat doi atleţi. Angela Minculescu (+75 de ani), de la Clubul Sportiv Municipal (CSM), a cucerit medalia de argint la aruncarea suliţei, fiind depăşită de o sportivă din Mongolia, iar Mircea Alexandrescu (CS Universitatea) s-a clasat pe locul şapte în proba de 800 de metri, la categoria de vârstă +40 de ani.
La Mondialele de sală rezervate sportivilor peste 35 de ani, sub tutela IAAF, au participat 4.000 de atleţi din 70 de ţări.
România a avut o „recoltă“ bogată de medalii: şapte de aur, dintre care trei recorduri mondiale (Adrian Neagu – lungime, Oana Pantelimon – înălţime, Mihaela Lovin – greutate), două de argint şi tot atâtea de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS