15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu pipeta pe „Ion Oblemenco“

Fotbal cu pipeta pe „Ion Oblemenco“

http://www.youtube.com/watch?v=hby4OHnOOJ0

\n

CS Universitatea Craiova s-a impus sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu 1-0, în faţa formaţiei FC Bihor Oradea, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a din Liga a II-a, seria 2, unicul gol fiind reuşit de Cristi Ganea (‘67).
Aşa cum a anunţat, antrenorul Gabi Balint a operat mai multe modificări în primul unsprezece, printre noutăţi numărându-se Tomic, Izvoranu, Câju, Precup şi Ionuţ Şerban, menajând o parte dintre titulari pentru jocul viitor, cu CSM Vâlcea, care va conta în play-off. Pe banca de rezerve s-au regăsit Ljubinkovic, Vătăjelu, Sin, Pleşan, Gane, în timp ce Ferfelea a fost zărit în tribuna oficială. Utilizarea jucătorilor care au evoluat mai puţin s-a resimţit din plin în evoluţia craiovenilor, care în afara golului au avut doar trei ocazii în tot meciul, fiind lipsiţi de idei la construcţie şi ineficienţi la finalizare. Două au avut loc în prima repriză, Ionuţ Şerban a şutat puternic în colţul din dreapta porţii, dar Smaranda s-a întins şi a acordat corner (‘10). A doua oportunitate de gol a oltenilor a venit graţie unui jucător al oaspeţilor, Pascariu fiind la un pas să reia în propria poartă o centrare a lui Kitanovski (‘13). În primele 45 de minute, oaspeţii au fost foarte „cuminţi“, ei ajungând foarte rar în careul lui Brac, iar atunci când au făcut-o Tomic şi Izvoranu au fost la post, respingând tot.
La reluare, orădenii au fost mai „obraznici“ în atac şi au fost la un pas să marcheze, prin Raymond Lukacs, care a nimerit transversala în urma unei lovituri libere executată de fratele său, Zsombor (‘66). Cum fotbalul „pedepseşte“ ratările, cei care au marcat au fost jucătorii de la CSU Craiova, Cristi Ganea reluând cu capul perfect, de la aproximativ zece metri, o centrare venită de pe partea dreaptă de la Kitanovski (1-0, ‘67). După deschiderea scorului, alb-albaştrii au fost mai insistenţi în atac, dar în afara unui şut în plasa laterală a macedoneanului Kitanovski (‘84) nu a mai reuşit nimic notabil.
CSU Craiova: Brac – Kitanovski, Tomic, Izvoranu, Velcovici – Câju, Ionescu, Precup (‘53, Ganea) – Valskis, Curelea (‘68, Patriche), Şerban (‘77, Sin). Antrenor: Gabi Balint.
FC Bihor: Smaranda (‘63, Fildan) – Leţan, Lazăr, Pascariu, Lupu (‘60, Z. Lukacs) – Străuţ, M. Stancu, Pop, Popa – Achim, Hadăr (R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici.
Au arbitrat: Ovidiu Oprea – Cosmin Vătămanu, Alex Midvichi; Silviu Gulei.
Observatori: Radu Petre, Marcel Paraschiv.

Balint: Vom îmbunătăţi jocul în următoarele trei săptămâni

La finalul jocului, tehnicianul CSU Craiova, Gabi Balint, a admis că echipa sa nu a avut o evoluţie prea bună, dar s-a bucurat pentru victorie şi pentru faptul că jocul rezultatelor a propulsat gruparea din Bănie şi pe prima poziţie din play-off, nu numai în campionatul regulat. „Am dat şansă şi celor care au jucat mai puţin, aşa cum am promis. I-am protejat şi pe cei care aveau cartonaşe galbene, ca să putem să atacăm meciul de sâmbăta viitoare cu tot efectivul. Prima repriză sincer m-a nemulţumit. Construcţie greoaie, previzibilă. Repriza a doua puţin mai bine, dar mai e mult de lucru. Sunt probleme mari pe care le observ: carenţe la fazele defensive, de marcaj, pierd oamenii, lucruri pe care dacă le faci cu o echipă care se bate la promovare nu te iartă. Acum suntem pe primul loc în clasamentul play-off-ului, ne-ar conveni ca ierarhia să rămână aşa, dar, în primul rând, trebuie să ne gândim ce facem noi, nu ceilalţi. Indiferent că vom începe play-off-ul cu avantaj sau dezavantaj, noi trebuie să creştem. Nu sunt mulţumit de ultimele două jocuri, nu este ceea ce vreau. Trebuie să îmbunătăţim jocul şi o vom face. Până în play-off mai sunt trei săptămâni, timp în care vom îmbunătăţi ce putem. Aş mai vrea un vârf, categoric. Valskis e al doilea atacant, vine din spate. Curelea este singurul jucător de câmp care a evoluat în toate cele trei jocuri, s-a văzut o stare uşoară de oboseală, pe undeva firească“, a spus Balint, ştiind că disputa de sâmbătă, din Zăvoi, cu CSM Vâlcea, va fi foarte dificilă: „O să se întoarcă norocul celor de la Vâlcea. Au câştigat trei meciuri în minutul 90. Dar norocul ţi-l faci cu mâna ta, aparţine celor puternici. Nu au înscris întâmplător în ultimele minute ale jocurilor. Faptul că au dorit, că au tras până în ultima secundă, asta le-a adus şi golul. Când nu cedezi, când crezi că se poate şi îţi doreşti lucrul acesta vine“.
Cristi Ganea, autorul golului, s-a declarat bucuros pentru reuşita sa şi pentru punctele obţinute, sperând totodată ca CSU să bifeze victoria şi în jocul cu CSM Vâlcea: „Mă bucur că am înscris, era şi cazul, pentru că nu am marcat nici un gol, şi mă bucur că echipa a câştigat. Ne gândim la meciul de sâmbătă, cu Vâlcea, pe care eu consider că e ca o finală. Dacă vom câştiga sâmbătă avem mari şanse să promovăm. O să prindem mare încredere dacă vom bate la Vâlcea, ne-ar prinde bine pe viitor. Meciul cu Bihorul nu a avut o aşa de mare importanţă, au intrat colegii care au jucat mai puţin şi îi felicit pentru modul în care au făcut-o. Important este că am câştigat până la urmă, iar sâmbătă va fi meciul meciurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS