22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova: Participare numeroasă la Cupa "Rotary Probitas" la şah

Craiova: Participare numeroasă la Cupa „Rotary Probitas” la şah

Prima ediţie a Cupei „Rotary Probitas” la şah, desfăşurată ieri şi astăzi la un restaurant din centrul Craiovei, s-a bucurat de o participare numeroasă. 75 de copii, cu vârsta cuprinsă între şase şi 17 ani, s-au înscris la concurs fără să plătească vreo taxă. Trofeul cel mare a fost adjudecat de David Gavrilescu (Şah Club Oltenia), vicecampion mondial, care a obţinut locul întâi în clasamentul general. „S-a jucat în sistem elveţian. A fost un concurs aprig disputat. Nici un sportiv nu a rămas fără nici un punct, nici unul nu a avut maximum de puncte. Până în ultima clipă nu s-a ştiut cine câştigă. Am avut doi câştigători, David Gavrilescu şi Stoian Cristian, ambii la egalitate, departajaţi în urma criteriilor. La fete, Miruna Davidescu (CSM Craiova) s-a clasat a treia la general şi prima la categoria 15 ani”, a spus Costică Dobra, reprezentantul Asociaţiei „Tinerii maeştri”, care a sprijinit Rotary Club Craiova Probitas în organizarea competiţiei.

Laurenţiu Popescu, preşedintele Rotary Club Craiova Probitas, s-a arătat încântat tot ce s-a întâmplat. „A fost prima ediţie, dar având în vedere largul concurs al copiilor, adică au fost prezenţi în număr mare şi foarte interesaţi, vrem să devină ceva permanent. A fost iniţiativa câtorva colegi din clubul nostru care au făcut şah. Am oferit copiilor cupe, diplome, medalii şi premii în bani. Vrem să ne implicăm mai mult în concursuri de genul acesta, fie că este vorba de streetball, tenis de câmp, pictură sau caricatură. Sunt foarte mulţi doritori şi nu sunt organizate astfel de competiţii”, a spus Laurenţiu Popescu,

Iată lista câştigătorilor pe categorii:

Premiul cel mare: David Gavrilescu – locul 1 în clasamentul general;
Categoria 15 ani: Cristian Stoian şi Miruna Davidescu;
Categoria 12 ani: David Stancu Filipescu şi Cristina Grămuţanu;
Categoria 10 ani: Mihai Cealicu şi Andreea Ovreiu;
Categoria 8 ani: Dragoş Sârghiuţă.

Rareş Ştefan Meca a fost cel mai bun participant la categoria 6 ani, iar Robert Grigorescu, născut în mai 2009, a primit premiu pentru cel mai tânăr participant.

În final, unul dintre cei mai buni şahişti români, marele maestru internaţional Constantin Ionescu, a susţinut un simultan cu participanţii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS