28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOprea şi Tudora, medaliaţi în Thailanda

Oprea şi Tudora, medaliaţi în Thailanda

http://www.youtube.com/watch?v=8u8ZYmgQ8zk

Cătălin Oprea şi Răzvan Tudora, doi dintre luptătorii reprezentativi de la clubul Power Gym Craiova, au revenit cu medalii de la Campionatul Mondial de Muay Thai, desfăşurat recent în Thailanda, la Pattaya. Cătălin Oprea a obţinut titlul de vicecampion mondial la juniori, în timp ce colegul său, Răzvan, a câştigat două medalii de bronz, la seniori, amatori şi PROam (categorie intermediară între amatori şi profesionişti).
Asta, în condiţiile în care antrenorul Ionuţ Pucă nu a putut să-i însoţească, din cauza lipsei banilor. Cei doi sportivi au revenit zilele trecute în Bănie şi au încercat să se reacomodeze cu fusul orar şi cu diferenţa de temperatură faţă de Thailanda.
Antrenorul Pucă este mulţumit de rezultatele celor doi şi speră că aceasta a fost ultima dată când nu le stă în colţul ringului la meciuri oficiale: „Sunt mulţumit de rezultate. Practic, este o minune că au putut să participe şi să facem echipă sub forma aceasta, comunicând prin intermediul internetului. Dacă nu era internetul, cred că exploatam zona mentală, telepatică. Asta e ultima experienţă de acest gen, fără antrenor“.
Cătălin şi Răzvan au avut meciuri de MMA (lupte în cuşcă) la finalul lunii ianuarie, la Craiova, pe care le-au câştigat. Ionuţ Pucă spune că elevii săi se află în perioada de recuperare după acea gală şi era imposibil să atingă din nou vârful de formă: „Ei se află în perioada de recuperare după gala de MMA. Am încercat să o forţăm şi să-i readucem în vârf de formă, dar este foarte greu. Doar motivarea lor personală le-a adus aceste rezultate. În plus, la Mondiale majoritatea reprezentativelor prezente acolo aveau sportivi pregătiţi pentru fiecare secţiune, cu două trei luni înainte. Faptul că aveau acelaşi gen de experienţă înseamnă mult“.
Pucă a fost completat de Cătălin Oprea: „Eu a trebuit să slăbesc. Forma mea maximă a fost la gala MMA din Craiova şi de aceea acum am câştigat un meci şi unul, cu bulgarul, l-am pierdut, pentru că eram obosit. A fost mai greu şi cu stilul de luptă, şi cu regulamentul“.
Cei doi sportivi au ţinut în permanenţă legătura cu antrenorul, căruia îi trimiteau filmuleţe de la meciuri, iar acesta le transmitea programul de pregătire.

Au vizitat templul unde a filmat Van Damme

La Campionatul Mondial de Mauy Thai, muzica din sală se auzea foarte tare, fiind cântată live. Acest aspect i-a deranjat puţin pe luptătorii craioveni. „Nu mă puteam concentra şi nu puteam auzi comenzile de la colţ“, a spus Răzvan, în timp ce Cătălin era obişnuit cu acest ritual, de la Campionatul European din Ucraina, de anul trecut.
În timpul liber, luptătorii de la Power Gym au vizitat împrejurimile şi au rămas impresionaţi. „Am mers la templul muay thay, a venit regele care ne-a pus pe cap acele bentiţe tradiţionale ale lor. A fost interesant. Acolo a filmat şi Van Damme filmul Kickboxer. Mă întrebau prietenii pe Facebook dacă am făcut masaj, erau la toate colţurile cei care făceau masaje“, a adăugat Tudora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS