16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Cristi Ganea: Meciul de la Vâlcea va fi ca o finală

Fotbal – Cristi Ganea: Meciul de la Vâlcea va fi ca o finală

CS Universitatea Craiova a învins astăzi, scor 1-0, pe teren propriu, pe FC Bihor Oradea şi şi-a consolidat poziţia de lider al Ligii a II-a, seria 2. Marcatorul unicului gol de pe „Ion Oblemenco” a admis după meci că evoluţia nu a fost prea strălucită, dar că sunt importante punctele câştigate, gândindu-se totodată la viitoarea confruntare, cu CSM Vâlcea.

„Mie îmi pare bine că a câştigat echipa, contează mai puţin că am marcat eu. Este adevărat că jocul nostru nu a fost foarte bun, dar e important că am câştigat şi că suntem acolo sus în clasament. Acest joc a trecut, urmează deplasarea de sâmbătă. Ne gândim la meciul cu Vâlcea, pentru că e ca o finală. Dacă batem Vâlcea ne vor creşte considerabil şansele de promovare“, a spus Ganea.

 

Balint: Construcţie greoaie, previzibilă

 

La rândul său, antrenorul CSU, Gabi Balint, a recunoscut că jocul echipei sale a „scârţâit” din nou, dar crede că poate îmbunătăţi relaţiile de joc până la play-off. „Am dat şansă şi celor care au jucat mai puţin, aşa cum am promis. I-am protejat şi pe cei care aveau cartonaşe galbene, ca să putem să atacăm meciul de sâmbăta viitoare cu tot efectivul. Prima repriză sincer m-a nemulţumit. Construcţie greoaie, previzibilă. Repriza a doua a fost puţin mai bine, dar mai e mult de lucru. Sunt probleme mari pe care le observ: carenţe la fazele defensive, de marcaj, pierd oamenii, lucruri pe care dacă le faci cu o echipă care se bate la promovare nu te iartă. Acum suntem pe primul loc în clasamentul play-off-ului, ne-ar conveni ca ierarhia să rămână aşa. Dar, în primul rând, trebuie să ne gândim ce facem noi, nu ceilalţi. Indiferent că vom începe play-off-ul cu avantaj sau dezavantaj, noi trebuie să creştem. Nu sunt mulţumit de ultimele două jocuri, nu este ceea ce vreau. Trebuie să îmbunătăţim jocul şi o vom face. Până în play-off mai sunt trei săptămâni, timp în care vom îmbunătăţi ce putem“, a spus tehnicianul craiovenilor, recunscând că şi-ar mai dori un atacant: „Aş mai vrea un vârf, categoric. Valskis e al doilea atacant, vine din spate. Curelea este singurul jucător de câmp care a evoluat în toate cele trei jocuri, s-a văzut o stare uşoară de oboseală, pe undeva firească“.

Despre adversarul de sâmbăta viitoare, CSM Vâlcea, Balint a declarat: „O să se întoarcă norocul celor de la Vâlcea. Au câştigat trei meciuri în minutul 90. Dar norocul ţi-l faci cu mâna ta, aparţine celor puternici. Nu au înscris întâmplător în ultimele minute ale jocurilor. Faptul că au dorit, că au tras până în ultima secundă, asta le-a adus şi golul. Când nu cedezi, când crezi că se poate şi îţi doreşti lucrul acesta vine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS