19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFCU riscă excluderea

FCU riscă excluderea

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat joi că va retrage echipa din campionat, invocând faptul că este împiedicat de autorităţile locale să-şi desfăşoare activitatea, şi l-a delegat pe avocatul său, Mircea Moise, să depună vineri dimineaţă la FRF solicitarea în privinţa neparticipării în competiţie, conform regulamentului.
„Eu am depus astăzi (vineri – n.r.) solicitarea de retragere la Comisia de Disciplină, motivele le-a enunţat Adrian Mititelu în cadrul conferinţei de presă, avem număr de înregistrare, iar de acum înainte nu mai este treaba noastră, ci a federaţiei. Ştiu că domnul Mititelu a spus că echipa va reveni din vară în competiţie, dar eu nu comentez nimic acum pe această temă. Nu ştiu ce va fi până la vară, mai e mult până atunci. Nu ştiu dacă am fost programaţi în această etapă, întrebaţi la FRF. Toată lumea ştie ce se întâmplă cu această echipă, iar FRF-ul ar trebui să ia măsuri, să stea de vorbă cu noi, că tot s-a schimbat conducerea şi prejudiciul e şi aşa foarte mare, şi să găsim o rezolvare, altfel completăm la plângerea penală. Nu ştiu ce trebuie să facă FRF, să convoace Comitetul Executiv, să ia o decizie Comisia de Disciplină, e treaba lor“, a spus avocatul Mircea Moise, pentru GdS.

Adrian Rămureanu: FCU a fost programată

Membrii Comisiei de Disciplină nu au oferit un răspuns, iar Comisia de Competiţii a FRF a programat-o pe FC Universitatea Craiova în etapa a 20-a din Liga a II-a, seria a 2, conform site-ului frf-cca.ro urmând să joace duminică, de la ora 16.00, pe „Municipalul“ din Drobeta Turnu Severin, contra echipei UTA Arad, fiind numit şi observatorul de joc: Florin Nicolaescu (Slatina).
Contactat telefonic de GdS, directorul Comisiei de Competiţii, Adrian Rămureanu, a confirmat programarea FCU în campionat, dar s-a abţinut să vorbească despre consecinţele în cazul neprezentării. „Da, FCU a fost programată. Mai multe nu vreau să comentez“, a spus Adrian Rămureanu, pentru GdS.
Cum FC Universitatea Craiova ar fi la a doua neprezentare, amintindu-ne că alb-albaştrii au pierdut jocul cu FC Olt, de la Slatina, la masa verde, chiar dacă decizia Comisiei de Disciplină a fost contestată în instanţă, gruparea din Bănie riscă excluderea din competiţie, conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF). Iată ce spune articolul 14, punctul 4: „Dacă o echipă de seniori nu se prezintă, întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare la două jocuri în acelaşi campionat, ea va fi exclusă din competiţie, sancţionată cu penalitate sportivă şi va fi retrogradată în ultima categorie competiţională (Liga a VI-a) organizată de asociația județenă de fotbal (AJF) pe teritoriul căreia clubul respectiv are sediul social“.
În privinţa reprogramării jocului de la Slatina, antrenorul echipei FC Olt, Dan Oprescu, a exclus orice posibilitate. „Din câte ştiu, deciziile Comisiei de Disciplină sunt irevocabile. Rezultatul a fost omologat cu 3-0 şi s-au dat şi amenzi pentru acea neprezentare“, a spus Oprescu, pentru GdS.
La rândul său, antrenorul formaţiei FC Universitatea Craiova, Dragoş Bon, a afirmat că nu sunt şanse ca echipa să joace contra UTA. „Noi nu am mai fost sunaţi de la conferinţă şi din câte ştiu eu decizia este irevocabilă. Jucătorii sunt şi ei acasă, nu ne-am mai pregătit şi nu cred că o să primim vreun telefon la noapte că ne reluăm activitatea. Mai sunt destule meciuri în faţă şi noi nu mai continuăm aşa. Nu ne jucăm de-a fotbalul, ca o echipă din liga a 17-a care azi merge la meci, mâine nu şi tot aşa. Au jurişti, să se descurce“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.

UTA se prezintă
la Severin

În ciuda semnalelor primite din Bănie, reprezentanţii clubului UTA Arad au decis să se prezinte la Severin, nedorind să aibă parte de vreo surpriză neplăcută. „Sigur că ne vom prezenta la meci, pentru că nu vrem să pierdem la masa verde. Ei (cei de la FCU – n.r.) ne-au trimis şi nouă o hârtie în care ne spun că se retrag din campionat. Acea hârtie este şi înregistrată la FRF, dar nu spun că începând cu meciul cu noi. Ei au făcut cererea către Comitetul Executiv, dar dacă acesta nu a ţinut astăzi (vineri – n.r.) şedinţa… Nu este nimic oficial de la Comisia de Disciplină, de la FRF, aşa că nu riscăm nimic. Duminică, la ora 15.00, suntem la Severin, echipaţi“, a declarat Dorin Micşa, administratorul special al clubului UTA, pentru GdS. „Acum, la antrenament (vineri – n.r.) ni s-a spus că ne prezentăm la meci“, a declarat mijlocaşul arădenilor Olivian Surugiu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS