12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu Bihorul, şansa rezervelor

Cu Bihorul, şansa rezervelor

http://www.youtube.com/watch?v=Y9QRlRR5wCU

CS Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Bihor Oradea, disputa contând pentru runda a 20-a din Liga a II-a, seria 2. Antrenorul grupării din Bănie, Gabi Balint, nu a reuşit încă să uite de evoluţia elevilor săi de miercuri, cu FC Olt Slatina, şi, pentru că tot este liniştit din punct de vedere al prezenţei în play-off, a decis să menajeze o parte dintre jucători pentru disputa de săptămâna viitoare de la Vâlcea, acum urmând să intre în teren fotbaliştii care au evoluat mai puţin. Balint a spus indirect că pentru fotbaliştii care vor intra contra orădenilor este un fel de test, el dorind să ştie pe cine poate conta sau nu în „finalele“ din play-off.
„Referitor la meciul pe care l-am avut, am spus şi atunci că nu mi-a plăcut, a fost foarte slab. Am văzut şi celelalte meciuri din deplasare, nici cel de la Arad şi nici cel de la Satu Mare, şi n-au fost strălucite, însă nu mă aşteptam să fie o atât de mare schimbare între CSU din meciul cu Motru şi CSU din meciul cu FC Olt. Probabil că sunt jucători care atunci când sunt sub presiune nu au destulă experienţă, nu sunt suficient de bine pregătiţi mental ca să poată să treacă peste această presiune. Cauze putem găsi multe, dar eu, cum am spus şi atunci, vreau să-l uit repede, că a fost un meci groaznic, un joc pe care-l câştigi o dată la cinci ani evoluând atât de prost şi având atâta noroc. Sper să nu se mai întâmple lucrul acesta“, a spus strategul CSU în cadrul unei conferinţe de presă. „Pentru meciul de mâine (sâmbătă – n.r.) am convocat o mare parte dintre băieţii care nu au prea jucat. Vreau să fac o echipă cu jucători odihniţi. Avem şase fotbalişti la limita suspendării, vreau să-i protejez, plus că sunt nemulţumit după ultimul meci de câţiva jucători şi vreau să le dau o şansă şi altora care vor să demonstreze ceva. Trebuie să mă conving şi eu de randamentul tuturor jucătorilor, ca în momentul în care începem play-off-ul să ştiu clar pe cine mă pot baza. Nu-i desconsider pe cei care au jucat mai puţin, ci, din contră. Noi avem un lot echilibrat şi le ofer şi lor prilejul să-şi demonstreze valoarea. Pentru meciul cu Oradea nu vor face parte din lot: Cârjă, Pătraşcu, Vandelanoitte şi Ferfelea. Vor reveni Adi Ionescu şi Izvoranu, jucători care au intrat în pregătirea normală a echipei. La Olt le-am spus: «Fraţilor, îmi cam daţi de gândit unii!». Când trebuie să fim puternici, clacăm, şi asta nu e bine, dar eu sunt sigur că până în momentul în care vom începe play-off-ul unii or să-şi revină din punct de vedere fizic. În rest, Varga deocamdată se reface în Serbia şi se va întoarce mâine (sâmbătă – n.r.), pe urmă, de luni, va intra în programul echipei. Duminică le voi da şi liber, e normal după o săptămână cu trei meciuri, şi de luni începem pregătirea pentru meciul cu Vâlcea, care este foarte important. Sperăm să intre şi Varga în program normal, dacă nu, măcar în play-off să fie în plenitudinea forţelor“, a completat Balint, care i-a luat apărarea lui Nerijus Valskis după evoluţia acestuia din jocul cu FC Olt. „Valskis este un băiat care vrea să dea totul. De vrut a vrut şi la Slatina, dar n-a putut, ca toată echipa. Dar el este obsedat de gol, îşi doreşte prea mult să marcheze şi de asta cred că nu i-a ieşit. Sper să-i iasă mâine şi să-şi dea drumul. Să ştiţi că şi eu, când m-am transferat în Spania, mi-au trebuit două luni până să dau primul gol. Apoi am dat zece“.
Referitor la deznodământul meciului cu FC Bihor, Gabi Balint mizează pe o victorie: „Nu ştiu cum vor aborda cei de la Bihor acest meci. Noi ne pregătim să întâlnim o echipă bună, care a jucat de la egal la egal cu ASA şi a învins-o. E o formaţie care pune mingea jos şi joacă fotbal, nu cu mingi lungi. Antrenorul Alexandru Pelici este cunoscut ca un bun tactician, pe unde a fost a făcut treabă bună, dar noi jucăm acasă şi trebuie să câştigăm“.

Vătăjelu: Suntem orientaţi spre viitor

Fundaşul Bogdan Vătăjelu, unul dintre jucătorii care au avut o evoluţie bună cu FC Olt, a afirmat că el şi colegii săi au uitat deja meciul de la Slatina şi că vor să contabilizeze toate cele trei puncte puse în jocul de sâmbătă, cu Bihorul, punctând că nu este un meci de vacanţă. „Nu ne odihnim cu Bihorul, chiar dacă suntem deja în play-off. Pentru noi fiecare meci este important, vrem să dăm totul şi contra Bihorului, să mulţumim suporterii şi staff-ul tehnic. Meciul de la Slatina l-am uitat, am trecut peste el. Nu ne mai interesează ce a fost, ci ce va fi. Suntem orientaţi spre viitor. Vom vedea fiecare ce am greşit, pentru că este important să ne corectăm aceste greşeli, mai ales pentru că sâmbăta viitoare vine deplasarea de la Vâlcea, care contează pentru play-off. Slatina a fost o echipă arţăgoasă, poate a fost vorba şi de o lipsă de concentrare a noastră. Brac a fost cu noroc, a apărat şi penaltiul, el a fost eroul nostru“, a spus Vătăjelu.
Prezent la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, fostul component al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, scouter la CSU, a spus că este sigur că echipa sa va promova la finalul sezonului. „Nu concep să nu promoveze această echipă. Un oraş precum Craiova merită din plin o reprezentantă pe prima scenă. Avem tradiţie, suporteri şi oameni serioşi care investesc în fotbalul craiovean. Bihorul este un adversar incomod, a bătut la Târgu Mureş, dar nu mi-e frică. Le doresc copiilor să joace fotbal, să o facă cu pasiune şi multă baftă“, a spus „Vulpea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS