14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pantera“ Tănasie se întoarce la prima iubire

„Pantera“ Tănasie se întoarce la prima iubire

\n

Craioveanul Sorin Tănasie (foto), unul dintre copiii teribili ai boxului românesc, urcă din nou în ring. Pugilistul, în vârstă de 33 de ani, dispută mâine un meci de box după o pauză de cinci ani, în cadrul unei gale profesioniste găzduite de Sala „Constantin Jude“ din Timişoara.
Adversarul lui Sorin este un ploieştean, Ionuţ Bogheanu, de la clubul lui Titi Tudor „Prosop“, cei doi urmând să lupte la categoria supercocoş.
Pugilistul din Bănie s-a antrenat în ultimele două săptămâni la Sibiu, la clubul SuperPro, cu Alin Bălaşa, iar ieri a plecat spre Timişoara încrezător. „Oponentul meu este mai înalt ca mine, dar întotdeauna mi-au plăcut adversarii mai înalţi. Îl ştiu pe Ionuţ de la lotul naţional, este cu şapte ani mai mic decât mine. Are şi el patru sau cinci meciuri la profesionişti. Nici nu mă gândesc să nu câştig“, a spus Sorin, pentru GdS.
Sportivul a luptat la sfârşitul lunii ianuarie într-o gală de MMA în Bănie şi s-a impus în disputa cu Cristian Nicolae. „Pantera“ revine la prima dragoste, boxul, acolo unde este campion european la profesionişti, şi speră că anul viitor va lupta din nou pentru o centură. „Aş mai vrea să fac patru-cinci meciuri anul acesta, apoi, în 2015, să lupt pentru o centură din nou. Iubesc boxul şi mai am un cuvânt de spus“, a adăugat pugilistul, care reprezintă cluburile SuperPro Sibiu şi CSM Craiova.

Încurajat de Doroftei

Sorin a fost încurajat ieri de Leonard Doroftei, nimeni altul decât preşedintele Federaţiei Române de Box: „Am vorbit la telefon, m-a încurajat şi mi-a urat succes. Din păcate, nu poate ajunge la gală“. Dacă fostul campion nu îl va susţine de la faţa locului pe Tănasie, în schimb vor veni soţia sa şi prietenii lui din Bănie pentru a-i face galerie.
Meciul dintre Tănasie şi Ionuţ Bogheanu este penultimul din gala de la Timişoara, main eventul fiind lupta dintre Flavius Biea şi Robert Cristea, iar miza – titlul naţional la profesionişti. Gala va începe la ora 19.00 şi va fi transmisă în direct de TVR 3.

În mai ar trebui să-l înfrunte pe „Pitbull“

Sorin Tănasie va afla în scurt timp dacă va avea parte de o luptă cu Ionuţ „Pitbull“ Atodiresei. Promotorul K1 Eduard Irimia a anunţat în luna februarie că meciul între „Panteră“ şi „Pitbull“ va avea loc în mai. „Ionuţ va lupta şi el tot sâmbătă într-o gală K1 la Ploieşti. Eu l-am provocat după meciul meu de MMA, el a acceptat, acum rămâne să stabilim detaliile cu promotorul Eduard Irimia“, a completat Tănasie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS