12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMămicile campioane de la CSM

Mămicile campioane de la CSM

\n

Atletele Claudia Ştef şi Alina Niţuleasa, sportive care îşi împart timpul între copiii lor şi antrenamente, au obţinut câte două medalii la Campionatul Naţional de marş de la Reşiţa. Claudia a cucerit un nou titlu naţional la individual, fiind urmată de Alina, iar cele două şi-au ajutat mai tinerele colege să obţină aurul şi la echipe. În total, CSM Craiova a câştigat zece medalii, iar LPS „Petrache Trişcu“ – patru.

Atleţii din Craiova au dominat Campionatul Naţional de marş de pe şosea, desfăşurat duminică la Reşiţa. CSM Craiova a obţinut zece medalii, iar LPS „Petrache Trişcu“ a avut patru clasări pe podium.
La senioare, individual, reprezentantele CSM Craiova au ocupat în totalitate podiumul la 20 de kilometri marş. Pe primele două locuri s-au clasat două mămici, Claudia Ştef şi Alina Niţuleasa, iar medalia de bronz i-a revenit Georgianei Enache (22 de ani), care este eleva Claudiei Ştef.
Cele două mărşăluitoare experimentate, multiple medaliate, sunt un exemplu pentru mai tinerii colegi. Claudia (36 de ani) şi Alina (31 de ani) duc o viaţă sportivă exemplară, respectând întocmai programul de antrenament şi pe deasupra se ocupă de creştera copiilor lor, cele mai de preţ trofee.
Claudia Ştef are un băieţel, Andrei, care va împlini în vară patru ani, iar Alina Niţuleasa este mamă de fetiţă, fiica sa, Carla, având şase ani. De altfel, Alina a urcat pe podium la festivitatea de premiere de la Reşiţa împreună cu Carla, iar medalia a stat la gâtul micuţei. Cele două mămici au concurat în compania unor adversare care erau şi cu 16 ani mai mici decât ele.
Pentru că s-au clasat pe podium la individual, Claudia, Alina şi Georgiana au adus titlul naţional pentru CSM şi la echipe (senioare).

Claudia Ştef: tinerii abandonează repede proba de marş

Claudia Ştef, cea mai bună mărşăluitoare din România în ultimii ani, multiplă campioană naţională şi balcanică, a spus ieri că şi-ar fi dorit să încheie cursa cu un timp mai bun: „Sunt bucuroasă pentru rezultatele de la Reşiţa, dar nu mă pot lăuda cu un timp bun. Este mult sub ce pot eu. Voiam să scot un timp bun, dar în ziua cursei a fost extrem de cald, de fapt s-a încălzit brusc în ultimele zile, şi nu am reuşit ce mi-am propus. Până la urmă am luat cursa ca un antrenament în compania altor colege“.
Vorbind despre viitorul probei de marş în ţara noastră, Claudia a spus cu regret că tinerii nu prea îşi îndreaptă atenţia spre această probă: „Marşul este extrem de greu, îţi trebuie dorinţă mare. La juniori sunt mai mulţi sportivi în aceste probe, pentru că distanţele sunt mici, unu, doi, cinci, zece kilometri, apoi, când trec la 20 de kilometri abandonează. Lipsa finanţării sportului în ultimii ani se vede în rezultatele de acum“.
Alina Niţuleasa a revenit de curând la CSM Craiova, după ce fusese legitimată la un club din Zalău. Conform spuselor sale „de şapte ani nu a mai făcut nici un pas de marş, iar la primul concurs oficial a luat argint la individual şi aur la echipe“. „Acum şapte ani am renunţat la marş din cauza arbitrilor, care mă nedreptăţeau, mă descalificau pe nedrept. Acum am revenit, nu mă aşteptam la medalie, dar, dacă am urcat pe podium după o pauză atât de mare în această probă, pot spune, din păcate, că nivelul este foarte scăzut“, a spus ieri atleta pentru GdS.

Alina Niţuleasa se axează pe maraton

Alina, care luna aceasta a obţinut locul trei la cursa de semimaraton de la Alba Iulia, se va concentra pe viitor pe concursurile de maraton, aşa cum a făcut după ce a născut: „La începutul lunii aprilie voi alerga un maraton la Salonic, în Grecia, acolo unde în 2012 am câştigat. În luna iulie, intenţionez să merg la Campionatul European de cros montan“.
Pentru rezultatele obţinute la Campionatul Naţional, Claudia Ştef şi Alina Niţuleasa vor reprezenta, pe 12 aprilie, România la Campionatul Balcanic de marş de la Balcic (Bulgaria).
Revenind la competiţia de la Reşiţa, echipa feminină de tineret de la CSM Craiova (Liliana Manolache, Adriana Arvatu, Alina Băţilă) a cucerit medalia de aur la categoria de vârstă tineret şi argint la senioare.
CSM Craiova a mai obţinut alte patru medalii de bronz la individual: Liliana Manolache – tineret, Ionuţ Manolache – juniori 2, Speranţa Costea – copii 1 şi echipa de juniori 1 (Cosmin Aniţoaie, Robert Diaconu, Alexandru Petrişor).
Sportivii medaliaţi de la CSM sunt antrenaţi de profesorii Gabriela Ustabaceff, Elena Ilie, Justinian Chirilă, Cristiana Cojocaru, Claudia Ştef şi Sebastian Ştef.
Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ a obţinut la Campionatul Naţional de marş patru medalii, dintre care trei de argint şi una de bronz.
Junioarele I şi junioarele II au urcat pe treapta a doua a podiumului, la fel ca şi Adriana Iordache (junioare 3), iar echipa feminină de junioare 3 a obţinut medalia de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS