12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDora Mustăţea a bătut o rusoaică

Dora Mustăţea a bătut o rusoaică

\n

Pugiliste din cinci ţări (Rusia, Italia, Bulgaria, Croaţia şi România) şi-au încrucişat în weekend mănuşile în cadrul unui turneu de pregătire desfăşurat la Slatina, dotat cu „Cupa CSM“.
Craioveanca Dora Mustăţea, de la CFR Marfă IRLU, care se pregăteşte pentru Campionatul European, programat în luna mai la Bucureşti, a disputat două meciuri, în limitele categoriei 51 de kilograme.
În prima partidă, eleva lui Ion Dragomir a fost învinsă la puncte de o italiancă, Terry Gordini. „A fost destul de greu cu italianca. Are 34 de ani, este vicecampioană mondială în 2012. Experienţa şi-a spus cuvântul, m-a «păcălit». Eu ce experienţă să am, doar cele câteva meciuri din campionatul naţional?“, a spus ieri sportiva din Bănie, de 21 de ani.
În al doilea meci, Dora Mustăţea, multiplă campioană a României şi câştigătoare a Cupei, a înfruntat o rusoaică, Uliana Raskarova, de care a trecut la puncte.
„În meciul cu rusoaica am fost mult mai motivată şi am câştigat. Mi-a stat în colţ şi antrenorul de la lotul naţional, Adrian Lăcătuş“, a adăugat pugilista. Principalul susţinător al sportivei de la CFR Marfă IRLU, colegul său de club Alexandru Badea „Bambi“, de 12 ani, a disputat şi el un meci în deschiderea galei fetelor, impunându-se în faţa unui adversar din Slatina. „Bambi“ abia la anul poate concura oficial, acum fiind prea mic, dar este foarte talentat. Are cam 50 de meciuri neoficiale şi a învins adversari mai mari ca vârstă. Vine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său a jucat fotbal cu Gică Popescu la Calafat“, a spus ieri antrenorul Dragomir. Atât Dora, cât şi Alexandru au revenit de la Slatina cu diplome şi medalii. Cei doi au fost încurajaţi de familii, iar alături de Dora au fost doi dintre profesorii săi de la FEFS, Marian Dobre şi Aurora Ungureanu-Dobre, dar şi de Constantin Dumitru, fost component al lotului României. „Le mulţumesc celor care m-au susţinut la faţa locului, dar şi unor oameni precum domnii Popeci şi Duţescu, care mă sprijină financiar şi cu echipament de câte ori am nevoie“, a mai spus Dora. La turneul de la Slatina, o repetiţie pentru Campionatul European, a asistat şi Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS