14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Moanţă şi meciul care i-a adus o repriză de fericire

Simona Moanţă şi meciul care i-a adus o repriză de fericire

http://www.youtube.com/watch?v=PmwPB15ms2E

\n

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au adus bucurie în sufletele a peste 3.000 de craioveni, prin victoria entuziastă în meciul cu Gaz Metan Mediaş. Sportul şi caritatea au făcut casă bună la Polivalentă, iar spectatorii au donat 10.000 de lei pentru a o ajuta pe Simona Moanţă, o fetiţă de 11 ani, care are nevoie de o operaţie pe trahee.

Aproximativ 3.500 de craioveni au ales să-şi petreacă seara de sâmbătă la Sala Polivalentă pentru a vedea un meci de baschet, dintre SCM-U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, din etapa a 23-a a Ligii Naţionale. Câteva sute de spectatori au asistat pentru prima dată la un joc de baschet. Este vorba despre elevii Şcolii Generale nr. 18 „Sfântul Dumitru“, care au venit să o susţină pe colega lor, Simona Moanţă, o fetiţă în vârstă de 11 ani, cu probleme serioase de sănătate. Simona, care a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, are nevoie acum de o operaţie pe trahee, care costă 10.000 de euro, şi cum posibilităţile materiale ale tătălui său sunt aproape de zero, profesorii de la şcoală au sărit în ajutor. Au cerut sprijinul şi echipei de baschet de la SCM-U Craiova, l-au primit, iar la meci a avut loc o acţiune umanitară.
Înainte de debutul partidei, Simona a fost prezentată publicului, ea intrând pe teren ţinută de mână de uriaşul cu suflet mare, Ionuţ Drăguşin. Pe tot parcursul jocului, copii cu urne s-au plimbat prin sală pentru ca spectatorii care doresc să o ajute pe Simona să doneze bani.
Revenind la joc, SCM-U s-a impus cu scorul de 106-78, luându-şi revanşa în faţa echipei care în sezonul trecut a eliminat-o din sferturile de finală ale campionatului, iar în turul campionatului acesta a învins-o după prelungiri.
Bureau, Seals, Tyler, chiar şi Căpuşan au făcut spectacol în ofensivă, spre bucuria fanilor, care au savurat fiecare reuşită.
Această victorie aduce calificarea matematică a oltenilor în play-off, cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat. Craiova se află pe locul cinci, cu 38 de puncte, la un punct în spatele echipelor de pe locurile 2-4 şi la două puncte în spatele liderului. Pentru Craiova au jucat: Bureau (17 puncte), Seals (16), Tyler (23 puncte, 14 recuperări), Sokk (7), Kovac (14), Popescu (12), Damian, Căpuşan (8), Ciotlăuş, Babic (9).

Simona: Mi-a fost frică de mascotă

După meci, Simona şi profesoarele au rămas la sală. Au numărat banii şi în ochii fetei a apărut o sclipire. Craiovenii donaseră 10.000 de lei. „Mi-a plăcut. E prima dată când merg la sală. Cred că a venit toată şcoala mea şi mă bucur. De mascotă mi-a fost puţin frică la început. Am avut posibilitatea să mă întâlnesc cu cel mai înalt jucător din România“, a spus fetiţa de 11 ani, înainte să plece spre casă.
Sebastian Moanţă, tatăl Simonei, vizibil emoţionat de cele întâmplate la sală, a declarat la finalul meciului: „Ni s-a transmis energia pozitivă de care avem mare nevoie în această perioadă, şi forţa de a lupta. Sunt impresionat de ce s-a întâmplat la Polivalentă. Mulţumim colegilor şi profesorilor de la Şcoala nr. 18, echipei masculine de baschet, dar şi Gazetei de Sud, care ne-a mediatizat problema, ajutându-ne şi anul trecut să strângem bani pentru operaţia de inimă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS