24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHalep luptă cu Radwanska pentru un loc în finala de la Indian Wells

Halep luptă cu Radwanska pentru un loc în finala de la Indian Wells

Simona Halep, care a avut un start de sezon 2014 de senzaţie, va juca astăzi în semifinalele turneului de la Indian Wells, acolo unde a ajuns în premieră, în compania polonezei Agnieszka Radwanska (nr. 3 WTA). Scorul întâlnirilor directe este de 3-2 în favoarea Radwanskăi, dar sportiva din Constanţa a câştigat ultimele două partide, la Roma, în 2013, şi la Doha, anul acesta.
În sferturi, Simona a avut cel mai uşor meci de la Indian Wells în sferturi, în partida cu Casey Dellacqua (nr. 78 WTA). Cu excepţia primului game al jocului, în care australianca a fost mai agresivă, românca a făcut ce a vrut pe teren. Halep a avut nevoie doar de o oră de joc pentru a încheia conturile, scor 6-2, 6-2. Pentru calificarea în semifinale, Halep primeşte 390 de puncte WTA şi 225.000 de dolari.
Constănţeanca va urca luni în Top 5 WTA, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România. Simona a depăşit reperul fixat în 1997 de Irina Spîrlea – locul 7 WTA.
Halep şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul anului „Road to Singapore“, iar prezenţa în premieră la Turneul Campioanelor devine tot mai probabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS