13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu contează dacă mai fac sport, important este că nu am murit“

„Nu contează dacă mai fac sport, important este că nu am murit“

http://www.youtube.com/watch?v=-5TXyAYMeEY

După ce acum o săptămână a trecut pe lângă moarte, fiind implicat într-un grav accident rutier, atletul craiovean Dănuţ Ceici va fi externat astăzi din spital, acolo unde a fost operat de fractură de femur. Campionul de la CSM Craiova este optimist şi abia aşteaptă să poată merge din nou, fără ajutorul cârjelor.

Ziua de miercuri, 5 martie 2014, îi va rămâne întipărită în memorie atletului craiovean Dănuţ Ceici.
Campionul de la CSM Craiova trebuia să ajungă la Bucureşti pentru a asista la meciul de fotbal dintre România şi Argentina, dar nu a mai ajuns pe Arena Naţională, deoarece maşina cu care a plecat spre Capitală a fost implicată într-un grav accident, cu mai multe victime.
„Dimineaţa am făcut antrenamentul obişnuit, recuperarea la Sala Polivalentă, iar pe la ora 16.00, împreună cu alţi patru prieteni, am plecat la meci. Numai că nu am mai ajuns… Îmi amintesc că m-am trezit pe o targă, cu telefonul pe piept. Ai mei îmi trimiteau mesaje şi îmi ziceau: «Ce faci, l-ai văzut pe Messi?» Ei nu ştiau ce se întâmplase. Apoi, după ce mi-am revenit, am sunat familia şi pe directorul clubului şi le-am spus ce s-a întâmplat. Înainte de accident nu îmi amintesc prea multe“, a rememorat ieri, pentru GdS, sportivul în vârstă de 31 de ani.
După investigaţiile medicale, Dănuţ a aflat că trebuie operat de fractură de femur. Intervenţia chirurgicală a avut loc joi, iar astăzi, exact la o săptămână distanţă, sprinterul craiovean va pleca acasă.
„Operaţia a decurs foarte bine. Mă simt bine, nu am dureri, sunt în refacere. Am făcut şi ecografie şi mi s-a spus că osul s-a sudat bine. Am avut mici probleme cu temperatura, dar o să fie totul în regulă. Mâine (astăzi – n.r.) o să fiu externat şi mă voi ajuta, pentru început, de două cârje. Aştept cu nerăbdare să merg acasă, să fac recuperare ca să-mi revin cât mai repede“, a adăugat tânărul care anul trecut a devenit campion balcanic cu echipa de ştafetă a României.

„La 14 ani mi-am rupt piciorul la bloc“

Lui Dănuţ parcă nu îi vine să creadă că a trecut pe lângă moarte. Suspină şi varsă o lacrimă când îşi aminteşte că un prieten aflat lângă el pe bancheta din spate, Alin Purecel (31 de ani), nu a supravieţuit. Alţi doi pasageri ai maşinii Logan, cu care plecaseră la meci, sunt internaţi în spital. „Am fost cinci în maşină, iar alţi doi băieţi sunt internaţi şi ei în spital, în stare destul de gravă, alt băiat şi-a pierdut viaţa. Eu pot spune că am avut noroc şi îi mulţumesc lui Dumnezeu“, spune sportivul.
Îşi aminteşte că în cariera sa a mai avut parte de o accidentare şi atunci tot în afara pistei: „Am mai avut parte de accidentări, dar tot în afara stadionului. La 14 ani mi-am rupt piciorul la bloc şi am avut o ruptură de ligamente, care m-a ţinut departe de sport o lună şi ceva“.
Întrebat despre viitorul său în sportul de performanţă, campionul de la CSM Craiova vrea să ia lucrurile pas cu pas, iar dacă lucrurile nu vor decurge cum se aşteaptă toată lumea, Dănuţ va pune punct carierei de sportiv şi se va dedica antrenoratului.
„Eu îmi doresc să mai fac sport, dar un an nu o să pot sigur. Trebuie să ţin tija şi să nu fac efort. Până la urmă, nu mai contează dacă mai revin sau nu. Important este că nu am murit. În primul rând, îmi doresc să mă refac cât mai repede, ca să pot merge ca un om normal, fără cârje, apoi, dacă nu voi mai putea face sport de performanţă, măcar să-mi fac retragerea şi pe viitor să antrenez“, mărturiseşte tânărul.
Atletul va urma procesul de recuperare. Astăzi va fi externat, marţi îi vor scoate firele de la operaţie, iar peste o lună va merge la control. În acest timp va face recuperare la o clinică.

Prietenii l-au ajutat să depăşească momentul

Dănuţ nu putea trece prin momentele grele fără susţinerea morală a familiei şi a prietenilor. Zi de zi, colegii de club, şi nu numai, l-au vizitat şi l-au încurajat. Nelipsită a fost şi iubita lui, Adelina Tănasie, şi ea tot atletă. Acum, alergătorul este optimist şi priveşte cu încredere spre viitor, iar acest lucru se datorează încurajărilor celor dragi. „M-a vizitat şi antrenorul meu, Mihai Chelariu, şi directorul clubului CSM, Sorin Manda, dar şi colegii mei de la club, care au venit zilnic la mine. Şi iubita mea, Adelina, a stat alături de mine zi de zi şi mi-a promis că atunci când merg acasă o să mă ajute cu tot ce am nevoie. Tuturor vreau să le mulţumesc că au fost alături de mine“.
Pentru anul acesta, Dănuţ îşi propusese să participe, printre altele, la Campionatul Mondial de ştafetă din Bahamas, unde ar fi putut să îl aibă ca adversar pe cel mai rapid om al planetei, jamaicanul Usain Bolt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS