28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Piţurcă: Dacă ieşea Gică Popescu preşedinte, în proporţie de 90 la sută plecam

Fotbal – Piţurcă: Dacă ieşea Gică Popescu preşedinte, în proporţie de 90 la sută plecam

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, astăzi, că în cazul în care Gică Popescu ar fi fost preşedinte al FRF, în proporţie de 90 la sută ar fi plecat de la conducerea tehnică a primei reprezentative. „Dacă venea Gică Popescu, 90 la sută plecam, pentru că nu îmi convenea să lucrez cu el. E diferenţă mare între el şi Răzvan Burleanu. În primul rând, eu cu acest om nu m-am cunoscut niciodată, nu am avut nimic de împărţit. Pur şi simplu, nu e bine să vorbesc de Gică, deşi din punctul meu de vedere îmi doresc foarte mult ca el să fie eliberat, să fie graţiat. Nu aveam acel «feeling» de a lucra cu Gică Popescu. Când spun 90 la sută, vă imaginaţi că era spre sută la sută. În orice formă ne înţelegeam să plec”, a spus tehnicianul României, la Sport.ro.

Victor Piţurcă a menţionat că l-a informat pe Mircea Sandu de la tragerea la sorţi că vrea să se retragă de la prima reprezentativă dacă va ieşi Popescu preşedinte. „Am avut o discuţie cu el la Nisa. Ştia că vreau să mă retrag dacă vine Gică Popescu. Îmi spunea că am şanse la calificare. Dacă eu nu mă simt bine, nu pot să stau eu. Eu nu cred că vreun selecţioner în lumea asta are şef”, a explicat Piţurcă.

Atac la Reghecampf

Piţi l-a ironizat pe tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, după ce acesta a afirmat zilele trecute că îşi doreşte să preia prima reprezentativă. „Reghecampf abia a deschis ochii în antrenorat şi vorbeşte de echipa naţională, când antrenează de doi ani şi jumătate. Îi doresc să ajungă la echipa naţională. Antrenorul Stelei. Ce să spun despre declaraţii stupide, penibile?! Nu aş vrea să abordez foarte mult acest subiect. LPF şi FRF ar trebui să sesizeze comisiile ca să se ia măsuri. E inacceptabil ca un x antrenor să se bage în problemele altui antrenor, pe cine ar trebui să selecţionez şi ce să fac. Ce face acest om? Mă învaţă pe mine sau îmi spune mie ce să fac? Eu lucrez de zece ani la echipa naţională, eu ştiu cel mai bine ce trebuie să fac”, a spus Piţurcă.

„E foarte greu ca Mutu să revină la naţională”

Selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit şi despre subiectul Adrian Mutu, punctând că atacantul Petrolului încearcă să-l îmbuneze pentru a fi convocat la echipa naţională, dar a precizat că şansele ca acesta să revină la prima reprezentativă sunt foarte mici după declaraţiile făcute după barajul cu Grecia. „E foarte greu ca Mutu să revină la echipa naţională după declaraţiile pe care le-a făcut atunci. El a crezut că declaraţiile lui vor avea impact şi voi fi schimbat. Am vorbit cu el şi înainte de meciul cu Argentina. A venit la mine sus. Cum să ne batem? A vrut să mă salute, să mă îmbuneze” , a spus Piţurcă.
Tehnicianul a dezvăluit un dialog pe care l-a avut cu Mutu în care acesta l-a rugat să îl convoace pentru a înscrie măcar un gol şi a deveni cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale a României, cu 36 de reuşite. „Noi am mai vorbit de mai multe ori, tot el m-a sunat. I-am zis eu: «Roagă-te să vină un preşedinte la federaţie care să mă schimbe, că altfel vei veni tu iar la naţională când vor zbura puii de broască». El că: «Lasă, nea Piţi, mai bine să rămâi, că dacă vine alt antrenor 100 la sută nu mai sunt convocat», aşa mi-a zis. Iar apoi: «Nea Piţi, gândeşte-te la mine, că mai trebuie să dau şi eu un gol, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum». De-ale lui Mutu, strategiile lui”, a povestit Piţurcă.

„Pe Ştefan Radu îl doresc foarte mult”

Antrenorul naţionalei, Victor Piţurcă, a spus că îşi doreşte foarte mult să îl convingă pe fundaşul formaţiei Lazio Roma, Ştefan Radu, să revină în lotul primei reprezentative, la un an de când acesta a decis să se retragă de la echipa naţională. „Pe Ştefan Radu l-am dorit şi îl doresc foarte mult şi acum la naţională. Chiar în perioada următoare o să am din nou o discuţie cu el. El trebuie să înţeleagă faptul că naţionala nu se refuză, indiferent că eşti căpitan la Lazio sau că ai câştigat Liga Campionilor. Am discutat şi cu Săpunaru, dar e clar. Săpunaru nu va mai veni la echipa naţională decât atunci când va trimite o hârtie la federaţie că vrea să vină. Dar nu putem compara situaţia lui cu a lui Ştefan Radu sau Mutu. Săpunaru s-a retras de la naţională, Ştefan Radu şi Mutu nu”, a adăugat Piţurcă.
Selecţionerul a reiterat faptul că mijlocaşul Lucian Sânmărtean ar avea probleme de ordin fizic la echipa naţională, însă este deranjat şi de poziţia defensivă pe care o are la Steaua. „Datorită calităţilor lui şi a faptului că nu avem mulţi jucători de genul lui, poate că nu avem niciunul ca şi calităţi tehnice, dar echipa naţională are un statut, un nivel. Fizic, Sânmărtean nu face faţă la acest nivel. A avut momente când l-am şi chemat la echipa naţională. Am avut o discuţie cu el, mi-a spus că e sub presiune mare că a venit la echipa naţională, dar după 25 de minute a ridicat mâna şi a spus că nu mai poate, dar după trei zile a jucat la Vaslui. Acum joacă într-o echipă mare. Din păcate, multora le-a plăcut evoluţia lui, eu îmi doream mai mult de la el, să joace mai mult în ultimii 30 de metri şi nu între fundaşii centrali, să-mi dea două-trei pase. Sânmărtean trebuie să joace în spatele vârfului, să scoată jucători din joc, să dea pase de gol, să marcheze. Poate va juca de o asemenea manieră încât îl voi chema la echipa naţională. În cine am încredere îl chem imediat la echipa naţională”, a completat Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS