3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCele două feţe ale CS Universitatea

Cele două feţe ale CS Universitatea

Încurajări multe şi pretenţii mari pentru CS Universitatea Craiova înaintea confruntării cu Olimpia, de la Satu Mare, din cadrul etapei a 16-a din Liga a II-a, seria 2, însă realizările nu au fost pe măsura aşteptărilor. Pleşan şi compania au înregistrat o remiză, scor 1-1, punct care a mulţumit însă suflarea craioveană, ţinând cont de lipsa de inspiraţie a alb-albaştrilor la finalizare.
CSU a părut capabilă de victorie după cum începuse meciul, Valskis (’2, ’22) şi Ferfelea (’5, ’17) irosind bune oportunităţi de gol, însă cei care au deschis scorul au fost gazdele, Bujor învingându-l pe Brac cu un şut dintr-o lovitură liberă (31’). Craiovenii au izbutit rapid să restabilească egalitatea, Ferfelea reluând din câţiva metri o centrare venită de pe partea stângă de la Vaskis (’37), mijlocaşul demonstrând încă o dată că este „motorul“ echipei, suplinind lipsa de formă a colegilor din atac.
La reluare, CSU a căutat golul care să o aducă în avantaj şi să-i ofere liniştea, dar portarul Anca-Trip a fost la post la şuturile lui Şerban (’54), Sin (’62), Curelea (’62). Gazdele au avut şi ele şansa să obţină toate cele trei puncte, în finalul jocului portarul Brac fiind la post la şuturile lui Bujor şi Feier (’87), salvând astfel un punct.
Olimpia Satu Mare: Anca – Mureşan, Bălău, Micaş, Iuhas – Gavrilescu (‘66, Feier), Villand, Schwarckopf, Faur (‘46, Szalkay) – Bujor, Boştină (’82, Roghină). Antrenor: Tiberiu Csik.
CSU Craiova: Brac – Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Velcovici – Vandelannoite – Ferfelea (‘61, Sin), Pleşan (‘70, Câju), Valskis, Şerban (‘81, Ivan) – Curelea. Antrenor: Ovidiu Stângă.
Cartonaşe galbene: Boştină, Schwarckopf, Faur, Micas, Anca / Şerban.
Au arbitrat: Marcu Florin – Szabo Gero, Bucsi Imre; Maghiar Dănuţ.
Observatori: Ciglenean Mircea, Vancea Valer.

Stângă: A trebuit
să luăm gol pentru
a ne motiva

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a fost foarte supărat pentru evoluţia din prima repriză, considerând că elevii săi au pierdut multe mingi cu uşurinţă şi s-au concentrat asupra jocului abia după ce au primit gol. „M-a nemulţumit că am început foarte prost jocul. Am cedat pe unele faze foarte uşor terenul şi s-au făcut multe greşeli individuale, atât tactice, dar şi tehnice. A fost o primă repriză sub aşteptările mele. A trebuit să luăm gol pentru a ne motiva şi a intra mai bine în joc. Cea de-a doua repriză a fost foarte bună. Ne-am creat foarte multe ocazii, doar lipsa de concentrare la ultimul pas şi decizia în faţa porţii au făcut să terminăm la egalitate acest joc“, a spus „Olandezul“, explicând şi înlocuirile lui Pleşan şi Ferfelea, dar şi debutul lui Andrei Ivan. „Pleşan vine după o accidentare, a stat foarte mult în afara terenului, iar Ferfelea a cedat fizic în ultimele minute şi am considerat că putem să ne impunem cu ajutorul jucătorilor pe care i-am introdus în locul lor. Ivan a intrat foarte bine în joc, prin două acţiuni individuale creându-se ocazii bune de a se marca. E tânăr, are nevoie de încredere şi de jocuri“, a mai spus Ovidiu Stângă.

„Terenul a fost
sub orice critică“

Autorul golului craiovenilor, Viorel Ferfelea, consideră că CSU ar fi meritat victoria în jocul de sâmbătă, punctând că rezultatul a fost influenţat şi de starea proastă a terenului. „Mă bucur că am marcat din nou în poarta Olimpiei Satu Mare, dar nu pot să mă bucur şi de rezultat, pentru că meritam să câştigăm. Am dominat, am avut multe ocazii, dar de fiecare dată parcă am făcut ceva în plus şi nu am marcat. Poate că şi terenul a fost de vină, era denivelat, cu smocuri de iarbă, pe alocuri era pământ… Nu vreau să dau vina pe asta, dar a contat, pentru că era destul de greu să combini. Sunt convins că puţine echipe vor reuşi să câştige la Satu Mare, e o echipă bună, experimentată, omogenă, pe care cu siguranţă o vom întâlni în play-off “, a declarat Viorel Ferfelea, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS