16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEgali cu „pumele“

Egali cu „pumele“

Naţionala a României a terminat la egalitate, miercuri seară, cu reprezentativa Argentinei, scor 0-0, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Bucureşti, în care evoluţia tricolorilor a smuls aplauzele celor aproximativ 45.000 de spectatori.
România: Tătăruşanu (‘46, Pantilimon) – Măţel (‘75, Luchin), Gardoş, D. Grigore, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Chipciu (‘88, Grozav), Maxim (‘46, Torje), Tănase (‘56, Lazăr) – Marica (‘67, Rusescu). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Basanta, Rojo – Gago (‘56, Biglia), Mascherano, Di Maria (‘90, M. Rodriguez) – Messi, Higuain (‘77, Lavezzi), Aguero (‘57, Palacio). Selecţioner: Alejandro Sabella.
Au arbitrat: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato; Marco Guida.
Naţionala României trebuia să întâlnească selecţionata Argentinei la 10 august 2011, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale. Amicalul a fost însă anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Forul argentinian a promis ulterior că va fi de acord cu reprogramarea partidei.

Sabella: După cum a decurs jocul, meritam să câştigăm

Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a declarat că echipa sa merita să câştige după cum a decurs jocul, în timp ce vedeta Lionel Messi s-a plâns de starea terenului. „O primă repriză echilibrată, România a închis foarte bine jocul. În prima repriză jocul nostru s-a bazat mai mult pe sclipirile individuale, în a doua – pe forţa echipei. În cea de-a doua, noi am avut mai multe şanse de a marca, dar şi România a avut ocazii pe contraatac. Cred că după cum a decurs jocul meritam să câştigăm. Am dominat centrul terenului, am controlat jocul, iar Di Maria a condus tot jocul nostru în această seară. Messi a evoluat bine de câte ori a avut balonul, a fost sclipitor de câte ori a avut mingea şi a avut faze de joc în care şi-a pus colegii în situaţii de a marca. Pentru mine este un jucător excepţional. Mi-aş dori ca toţi antrenorii să aibă un jucător precum Messi în echipele lor. Trebuie însă să ţinem cont de faptul că mulţi jucători au evoluat duminică. S-a acumulat oboseală şi după drumul lung până în România, dar sunt convins că se vor odihni şi atunci nivelul va creşte“, a spus Sabella.

Piţurcă: Acest rezultat înseamnă foarte mult

La rândul său, selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat că acest rezultat înseamnă foarte mult pentru tricolori, dar a precizat că încă este îngândurat de ratarea calificării la CM din Brazilia.
„A fost un meci important pentru noi, l-am trecut cu bine. Era foarte important să nu pierdem şi am reuşit după un joc bun în care puteam să câştigăm, dar să şi pierdem. Cred că rezultatul este echitabil, deşi am înţeles că golul nostru a fost valabil. Dar nu mai contează acum, i-am felicitat pe băieţi pentru felul în care au evoluat. Mi s-a părut că argentinienii au jucat la sânge, deşi nu au fost la nivelul unui meci oficial. Ofensiv trebuie să apreciem jocul echipei noastre. Ei nu au avut spaţii de joc. Să nu credeţi că Argentina nu şi-a dorit să câştige azi. Nu se pune problema că Argentina nu a respectat echipa României. Acest rezultat înseamnă foarte mult. Când joci cu o echipă din primele trei din lume şi obţii un rezultat de egalitate încrederea jucătorilor creşte“, a spus Piţurcă.
„Eu sunt îngândurat însă pentru că nu ne-am putut califica la turneul final. Durerea persistă. Nu puteam obţine acest rezultat dacă nu tratam acest meci ca pe unul oficial. Toţi argentinienii, poate mai puţin Messi, au jucat la sânge. Eu consider că a meritat banii pe care i-am plătit pentru acest meci, deşi nu cred că a fost un milion de euro, deoarece stadionul a fost aproape plin. Oamenii au văzut meciul ca pe un examen“.

Declaraţii după meci

Lionel Messi: „Adevărul este, şi nu spun asta pentru a găsi scuze, că situaţia terenului nu ne-a ajutat să facem un meci mare. La cum s-a plasat echipa României, trebuia să facem un joc rapid şi acest lucru nu era posibil. Am făcut ce am putut, am jucat mai bine în repriza a doua decât în prima“.

Sergio Romero: „A fost un meci greu. Un teren dificil, pe care am obţinut un rezultat pozitiv, care ne ajută să creştem. Echipa României a fost bine plasată în teren“.

Gonzalo Higuain: „A fost un meci de pregătire pentru CM. Este o remiză şi asta este. Mai avem două amicale (cu Trinidad-Tobago şi Slovacia – n.r.) înainte de a pleca în Brazilia. Trebuie să încercăm să câştigăm“.

Alexandru Maxim: „Argentina este o echipă extrem de valoroasă cu jucători de talie mondială care se vor lupta la CM. E un rezultat pozitiv, dar se vede că nu au jucat la adevărata valoare. Am încercat să nu luăm gol, dar nu ar trebui să nu exagerăm cu bucuria. Sunt supărat că mi s-a anulat golul, pentru că alta ar fi fost soarta partidei“.

Gabriel Torje: „Tricoul lui Messi e bine, e la mine în bagaj. E o amintire frumoasă. Am vorbit cu Messi pe teren şi la vestiare şi mi-a promis că mi-l dă la final. Am onoarea să joc în aceeaşi ligă cu el şi cu Cristiano Ronaldo şi să fim adversari de mai multe ori într-un sezon“.

Costel Pantilimon: „Pot zice că noi am jucat foarte bine. Ne bucurăm că am jucat ca o adevărată echipă. E un punct important de plecare pentru moralul nostru şi gândul de a ne califica la Euro. Ne dorim foarte mult să ajungem a CE, după ce am pierdut la limită o calificare la CM. Mergem mai departe. E o grupă echilibrată şi cred că o să fie o bătălie între 3-4 echipe“.

Florin Gardoş: „A fost un meci bun şi un rezultat bun. E o onoare să joci un astfel de meci, deoarece nu ai tot timpul ocazia să întâlneşti Argentina. Sunt bucuros că am scos un rezultat frumos. S-a văzut că argentinienii nu au dat totul, dar noi am dat mai mult de sută la sută“.

Ciprian Marica: „Suntem bucuroşi de acest rezultat pentru că am întâlnit o forţă mondială. Pentru noi a fost mai mult decât un meci amical. Ar trebui să fim mândri de acest rezultat când mă uit la ce jucători au în lot. Cu mai multă şansă puteam marca. Acest rezultat ne dă speranţe pentru campania care urmează, deşi mi-aş fi dorit să mai avem o dată şansa de a juca împotriva Greciei pentru CM“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS