9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: O victorie cu gust amar

Pascu: O victorie cu gust amar

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au părăsit Cupa României, chiar dacă au învins ieri, pe teren propriu, pe Dinamo Bucureşti, în meciul retur din sferturi, cu 3-1. În tur, bucureştenii s-au impus cu 3-0.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a câştigat, aseară, partida de pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti, scor 3-1 (25-17, 25-17, 19-25, 25-21), contând pentru returul sferturilor de finală ale Cupei României. Cum bucureştenii se impuseseră în tur cu 3-0, craiovenii aveau nevoie să câştige toate seturile pentru a obţine calificarea în semifinalele competiţiei. Mai întâi, alb-albaştrii trebuia să conducă cu 3-0 pentru a duce disputa în prelungiri, apoi să se impună în „setul de aur“.
Victoria în faţa rivalei tradiţionale i-a lăsat un gust amar antrenorului echipei din Bănie, Dănuţ Pascu. Acesta a explicat care au fost problemele, în special în setul trei, pierdut de elevii săi: „Trebuie să recunosc că nu am simţit până acum atâta durere cât am simţit la acest meci pe care l-am câştigat. Este o victorie fără strălucire. Consider că în setul trei presiunea şi stresul au crescut, punând amprenta asupra preluării din serviciu, pentru că este elementul care ne-a trădat astăzi. De acolo au pornit toate. Din momentul în care nu mai aduci mingea la fileu din linia a doua nu mai poţi să mai construieşti pe fileu, eşti obligat să joci pe extreme. Dinamo este o echipă cu un blocaj înalt, bun şi se pare că nu am reuşit să ne revenim cu preluarea. A fost un meci de luptă, strâns, aprig. Dacă aveam 3-0 şi se juca setul de aur aveam posibilitatea să câştigăm cu 4-0 la volei, asta ca o glumă“.

Aproape trei săptămâni de pauză

SCM-U Craiova va continua în campionatul Diviziei A1, urmând să dispute următorul meci la sfârşitul acestei luni, în semifinale, în compania învingătoarei din disputa Zalău-Baia Mare.
Antrenorul craiovean a spus că pauza destul de lungă nu avantajează echipa SCM-U: „Nu e bine, turneul final al Cupei e pe 22 şi 23 martie, iar faza a doua din play-off începe pe 28 martie, deci avem trei săptămâni în care vom face numai antrenamente. Era foarte bine să jucăm în Cupă, indiferent ce rezultate aveam pentru că la ora actuală am fost obişnuiţi cu meciuri multe“. Unul dintre jucătorii echipei Dinamo a spus la finalul partidei că el şi colegii săi veniseră în Bănie cu gândul să câştige setul care le-ar fi adus accederea în semifinalele Cupei României. „A fost un meci foarte greu. Craiova are o echipă foarte bună. Am reuşit să luăm un set, aşa cum speram. S-a întâmplat să fie al treilea. Am vrea să jucăm cel puţin finala Cupei, pentru că ne-ar duce într-o cupă europeană“, a punctat Filip Despotovski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS