10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii nu se sperie de „pume“

Tricolorii nu se sperie de „pume“

Naţionala României întâlneşte astăzi, pe Arena Naţională, de la ora 21.00 (Pro TV), într-un joc amical, reprezentativa Argentinei. Această confruntare trebuia să aibă loc încă din 10 august 2011, la inaugurarea Arenei Naţionale, dar „pumele“ au „rupt“ de capul lor contractul, punând FRF-ul într-o lumină proastă. Mircea Sandu şi compania au anunţat problema la FIFA, iar federaţia sud-americană, ca să nu fie sancţionată, a reprogramat duelul, aşa ajungându-se la meciul din această seară, care a costat 1.500.000 de euro.
Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, va conta la meciul din Bucureşti pe jucători „mari“, precum Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María sau Sergio Agüero. Vor lipsi însă Carlos Tévez şi Esteban Cambiasso. Lista jucătorilor convocaţi îi cuprinde pe următorii: portari: Mariano Andujar (Catania), Sergio Romero (AS Monaco), Agustin Orion (Boca Juniors); fundaşi: Federico Fernandez (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Ezequiel Garay (Benfica), Marco Rojo (Sporting Lisabona), Jose Basanta (Monterrey), Hugo Campagnaro (Inter Miláno), Lisandro Lopez (Getafe), Gino Peruzzi (Catania), Nicolas Otamendi (Atletico Mineiro); mijlocaşi: Javier Mascherano (FC Barcelona), Jose Sosa (Atletico Madrid), Angel Di María (Real Madrid), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Ricardo Alvarez (Inter Milano), Lucas Biglia (Lazio), Maximiliano Rodríguez (Newell’s), Ever Banega (Newell’s), Fernando Gago (Boca Juniors); atacanţi: Lionel Messi (FC Barcelona), Rodrigo Palacio (Inter Miláno), Gonzalo Higuaín (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (París Saint Germain).
„Pumele“ au venit pe rând la Bucureşti, dar grosul delegaţiei a sosit duminică, fiind întâmpinat cu un banner, al cărui mesaj, scris în limba spaniolă, „suna“ cam aşa: „Prin prezenţa voastră la Bucureşti susţineţi mafia din fotbalul românesc“. Mesajul ultraşilor echipei naţionale a venit ca o reacţie la decizia FRF de a disputa un amical „pompos“ înaintea alegerilor pentru şefia FRF, programate astăzi, meci considerat să distragă atenţia de la problema de fond, cea legată de corupţia din întreg fotbalul românesc.

Raţ speră într-o evoluţie bună

Căpitanul României, Răzvan Raţ, apreciază echipa Argentinei, dar îşi îndeamnă colegii la luptă, sperând într-o evoluţie de aplaudat. „Sperăm să facem un joc bun pentru că, practic, rezultatul contează. În faţa unui asemenea adversar avem nevoie să facem în primul rând un joc bun“, a spus Raţ, vorbind şi despre şansele României de a se califica la EURO 2016. „Teoretic, este o grupă accesibilă, cu echipe cu care ne putem bate de la egal la egal. Cu siguranţă nu va fi uşor pentru că la momentul acesta nu este uşor cu nici o echipă naţională. Este teoretic o grupă accesibilă, nu rămâne decât noi să dovedim că suntem şi merităm să fim la un campionat european“, a spus Raţ.
Entuziasmat şi mult mai optimist a fost atacantul Bogdan Stancu: „E un meci cu care nu te întâlneşti în fiecare zi. Cred că e o mare plăcere pentru noi să jucăm împotriva Argentinei, sper să o facem cât mai bine. E un joc special şi, cu siguranţă, nu ne dorim să pierdem. Emoţii sunt la fiecare meci, cu atât mai mult la o partidă cu Argentina, cu Messi pe teren, cu siguranţă e ceva special. Îmi doresc să înscriu, aşa cum am făcut-o şi în Turcia, îmi doresc şi la echipa naţională“, a spus Bogdan Stancu.
Mulţi dintre jucătorii naţionalei „vânează“ tricoul lui Lionel Messi, iar Torje ştie că argentinianul îi va refuza, scuzându-se prin faptul că îl are deja promis altcuiva. „Nu o să-l schimbe cu nimeni, va spune că îl are promis. Am mai jucat împotriva lui, ştiu şi de la ceilalţi colegi cum se întâmplă în cazul lui. Le-am zis şi colegilor să nu mergem să-i cerem tricoul. Noi vom intra cu capul sus pe teren, vom întâlni Argentina, care are mulţi jucători foarte valoroşi, nu doar pe Messi. Joacă la un club foarte mare, are o echipă foarte mare în spate. La naţională nu a reuşit aşa multe performanţe. Dacă totuşi face schimb de tricouri, probabil că pe al nostru îl va lua şi îl va lăsa la prima spălătorie. Nu cred că le păstrează pe toate, probabil doar cele de pe la prieteni“, a mai spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS