20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Nimeni nu are voie să câştige în Sala Polivalentă

Marius Toma: Nimeni nu are voie să câştige în Sala Polivalentă

http://www.youtube.com/watch?v=AhaQ8CeS3ak

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor întâlni astăzi, de la 19.00 (TVR 3), în Sala Polivalentă, echipa bulgară Balkan Botevgrad, în penultima partidă din faza grupelor din Liga Balcanică. Sportivii pregătiţi de Milan Nisic vor avea un program foarte încărcat: în următoarele două săptămâni vor disputa cinci partide pe teren propriu.
Acest lucru a fost recunoscut şi de managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, care a apelat la suporteri să încurajeze echipa. „Pentru noi va urma o suită de partide pe teren propriu între 5 şi 19 martie. Sunt meciuri foarte grele de campionat şi din Liga Balcanică, unde ştiţi că ne dorim să mergem mai departe. Tratăm fiecare joc cu maximă atenţie şi cu responsabilitate. Cu puţin ajutor, vorbesc de public, de atmosfera de acasă, putem învinge în toate aceste jocuri“, a punctat Marius Toma.

Ultimele două partide din Liga Balcanică, decisive

Tehnicianul craiovean a analizat adversara din această seară, considerând că gruparea bulgară poate fi periculoasă, dacă nu va fi tratată cu atenţie. „Următorul meci este cu Balkan Botevgrad, o echipă extrem de serioasă, care îşi doreşte să participe la un alt nivel în Liga Balcanică. BC Balkan este din primele patru formaţii din liga bulgară de baschet, cu jucători buni, unii dintre ei au trecut chiar prin România. Partidele cu Balkan Botevgrad şi cu Sigal Priştina sunt cele mai grele pentru că ne pot duce acolo unde ne dorim sau să nu mergem mai departe, deşi nu ne dorim acest lucru. Depindem doar de rezultatele noastre şi avem un avantaj că suntem favoriţi, dar acest avantaj pune şi presiune pe noi. Nimeni nu are voie să câştige în Sala Polivalentă. Vom lupta în fiecare partidă pentru a câştiga şi pentru a ţine steagul sus în aceste două competiţii“, a mai precizat Toma.  

„Am jucat în două campionate diferite într-un sezon“

Managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, s-a arătat mulţumit de parcursul echipei sale atât în campionatul intern, cât şi în Liga Balcanică. „Suntem în obiectiv în Liga Naţională, să ne calificăm în play-off. Nu am promis nimic în plus, însă ne dorim să ne clasăm cât mai sus. Vom lupta să ajungem în play-off şi după aceea în sferturile de finală. În Liga Balcanică am disputat 16 partide, plus două meciuri în recalificări ar însemna aproape un campionat. Practic am jucat în două campionate diferite în acest sezon. Nu am căutat scuze, dar am avut un program foarte greu. Normal, sportivii sunt obosiţi, nervoşi, dar sunt profesionişti şi trebuie să se comporte ca atare.
Ultima achiziţie a SCM-U Craiova, fundaşul Josip Naletilic, s-a arătat bucuros că a ajuns la gruparea alb-albastră. „Sunt mulţumit că mi s-a dat şansa să mă alătur echipei. Tot ceea ce am găsit aici mi se pare deosebit. Am făcut câteva antrenamente cu echipa şi am avut ocazia să joc în meciul cu Timba Timişoara“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS