9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Betonul“, refugiu pentru FCU

„Betonul“, refugiu pentru FCU

http://www.youtube.com/watch?v=A4rL1oRN9fo

\n

Formaţia FC Universitatea Craiova a renunţat, cel puţin pentru moment, să se mai antreneze pe terenul de la Leamna, şedinţa de ieri după-amiază având loc la marginea oraşului, pe stadionul „Betonul“, o bază sportivă aflată în paragină. „Am plecat de la Leamna pentru că terenul era inundat cu apă şi a devenit impracticabil. Am găsit înţelegere să ne pregătim aici, pe stadionul «Betonul», unde iarăşi nu avem nu ştiu ce condiţii, dar nu avem încotro. Glumind un pic, pentru noi e cel mai bun teren“, a explicat preşedintele Marcel Iancu, aprobat de antrenorii Dragoş Bon şi Florin Dumitru. De la şedinţa de ieri a absentat căpitanul Mădălin Ciucă, fiind menajat, în timp ce Robert Căle s-a pregătit separat. Aseară era aşteptat în cantonamentul FCU şi Vasile Gheorghe. „Cum puteam să-l bag pe Ciucă pe un astfel de teren să se antreneze, când el a fost operat de menisc? Să sperăm că nu apar probleme medicale înainte de meciul cu FC Bihor, care se va disputa sâmbătă, de la ora 15.00, la Severin“, a spus Marcel Iancu.
Robert Săceanu şi compania au venit echipaţi de la hotelul unde sunt cazaţi şi
şi-au lăsat încălţările de stradă la marginea terenului, neavând vestiar. Antrenamentul a avut un caracter fizic, care a cuprins şi câteva elemente cu mingea. Cei trei portari, Hotoboc, Preda şi Barabaş, s-au pregătit separat, fiind supervizaţi de Florin Dumitru.

„Refuzăm să ne desfiinţăm“

Spre finalul antrenamentului, preşedintele FCU, Marcel Iancu, a vorbit despre situaţia ingrată în care a ajuns echipa din Bănie, punctând că îşi va continua activitatea în ciuda „abuzurilor la care este supusă“. „După cum se vede, Primăria Craiova, prin vocea Liei Olguţa Vasilescu, ne-a trimis chiar în ultimul hal de condiţii de a ne putea antrena. Este bine să vadă craiovenii şi suporterii fotbalului din România în ce condiţii se antrenează FC Universitatea Craiova, care sâmbătă va disputa o partidă oficială cu FC Bihor Oradea. Am lucrat la multe cluburi din România, dar nu am mai întâlnit niciodată atâta răutate ca la Craiova. Cred că femeia aceasta, pe care recunosc că eu şi familia mea am votat-o, pentru că purta tricoul FC Universitatea Craiova, trebuie să înţeleagă că este ruşinos ce face. Trebuie să înceteze odată cu aceste tratamente la care supune acest club. Am cerut să ne dea unul dintre terenurile de antrenament construite de clubul nostru şi să ne disputăm meciurile de acasă aici, la Craiova, până demolează stadionul. Dânsa este în război cu Adrian Mititelu, dar ce are cu echipa, cu aceşti băieţi, pe care după cum vedeţi îi chinuie în ultimul hal? Eu cred că imaginile cu situaţia în care a ajuns această echipă sunt concludente. După cum vedeţi, infrastructura fotbalului lasă de dorit, pentru că cei care au condus FRF au dat totul la Bucureşti şi au construit acele baze sportive în jurul Capitalei, unde au comasat fotbalul din România. Este bine ca aceste imagini să ajungă şi la candidaţii la preşedinţia FRF, pentru că ei trebuie să ia legătura în teritoriu cu toţi factorii decizionali şi să construiască noi baze sportive. A fost astăzi (ieri – n.r.) un cutremur în fotbalul românesc, s-au dat pedepsele celor care se zice că au furat. Al doilea cutremur din fotbalul românesc va fi când se va pronunţa decizia dezafilierii abuzive a FC Universitatea Craiova. Noi ne chinuim acum şi cerem ajutor tuturor, pentru că nu vrem să ne desfiinţăm“, a declarat Marcel Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS