17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaric, dat afară înaintea meciului cu Kozuv

Maric, dat afară înaintea meciului cu Kozuv

Baschetbalistul sârb Nemanja Maric şi-a reziliat contractul aseară cu SCM-U Craiova, cu o zi înaintea duelului din Liga Balcanică, împotriva grupării din Macedonia, KK Kozuv, care se va desfăşura la ora 19.00.

Conducerea Sport Club Municipal Craiova (SCM) a anunţat ieri că s-a renunţat la baschetbalistul Nemanja Maric, principalul motiv fiind evoluţia slabă a jucătorului sârb, totul culminând cu ratările decisive din ultima partidă de campionat, din deplasare, cu CSM Oradea, fosta sa echipă. Vineri seară, Maric a ratat două lovituri libere cu 15 secunde înainte de final şi a permis gazdelor să câştige meciul.
Decizia punerii pe liber a fundaşului a venit cu o zi înaintea jocului din Liga Balcanică, în această seară SCM-U urmând să întâlnească, în Sala Polivalentă, pe KK Kozuv (Macedonia), de la ora 19. 00 (TVR3).
Managerul secţiei de baschet a clubului craiovean a explicat motivele care au dus la această decizie. „Din păcate, Nemanja Maric nu a confirmat şi am decis de comun acord să reziliem contractul. În momentul în care a venit la Craiova avea un CV impresionant şi aveam alte aşteptări de la el“, a afirmat Marius Toma, pentru GdS.
În campionat, Maric a evoluat în 14 meciuri, având o medie de 6,4 puncte pe joc, 2,7 recuperări, 3,8 pase decisive, având un indice de eficienţă de 5,5. În Liga Balcanică, Nemanja a avut o medie de 4,5 puncte marcate şi 2,5 recuperări.
După plecarea tehnicianului Andelko Mandic, SCM-U Craiova a renunţat la mai mulţi jucători care au declarat că au venit în mod special pentru fostul antrenor, printre care Reinar Hallik, Rade Dzambic, Sasha Topchov şi Nemanja Maric, ultimul dintre ei fiind criticat destul de des de spectatorii prezenţi în tribune.

SCM-U, condamnată să câştige

În lipsa lui Maric, partida din această seară, dintre SCM-U Craiova şi KK Kozuv (Macedonia), va fi foarte importantă pentru calificarea în play-off-ul Ligii Balcanice. Orice pas greşit al alb-albaştrilor, în special pe teren propriu, ar putea fi decisiv. Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 6, respectiv 7, fiind despărţite de un punct, însă macedonenii au şi un meci mai puţin disputat. În plus, oaspeţii stau foarte rău şi în ierarhia formaţiei, pierzând ultimele cinci partide disputate.
Cu toate acestea, managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, a atenţionat că adversarul va fi foarte dificil. „Ne aşteaptă un meci foarte greu. Kozuv este a treia forţă din campionatul Macedoniei şi jucătorii au o foarte mare experienţă la acest nivel. Din acest moment, toate meciurile sunt decisive şi orice punct pierdut ne poate costa calificarea. Având în vedere că jucăm pe teren propriu, sper să ne apropiem victoria şi cu aportul fanilor care au fost mereu la înălţime“, a afirmat Marius Toma. Preţul unui bilet la meciul de astăzi va fi de şapte lei, copiii sub 14 ani având intrarea gratuită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS