21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDedu, înlocuitorul lui Gaţu la FRH

Dedu, înlocuitorul lui Gaţu la FRH

Fostul internaţional Alexandru Dedu a fost ales ieri în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, învingându-i la alegeri pe directorul tehnic Remus Drăgănescu şi pe Cristian Gaţu, care se afla în fruntea forului din 1996.
Dedu a fost ales din primul tur, el obţinând 104 voturi, în timp ce Drăgănescu a primit 56 de voturi. Cristian Gaţu, care a primit cele mai puţine voturi – 32, era cel mai longeviv preşedinte de federaţie „extrafotbal“, fiind depăşit în sportul românesc doar de Mircea Sandu (FR Fotbal).
La Adunarea Generală au fost prezenţi delegaţi de la 192 dintre cele 200 de structuri sportive cu drept de vot.
Alexandru Dedu, fostul component al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni şi două Supercupe ale Europei, are 42 de ani. Ca jucător, a avut o carieră de excepţie, cu 232 de selecţii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat în Franţa, Spania, Germania sau Portugalia, având în palmares nouă titluri de campion, dintre care trei în România, cu Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti.
Dedu spunea, înainte de alegeri, că principalul motiv pentru care a decis să candideze la preşedinţia FRH este „dragostea pentru handbal, dorinţa de performanţă, dorinţa de mai bine“.
Conform platformei sale, viitoarea organigramă a FRH ar include la nivelul conducerii Consiliul de Administraţie, Comitetul Director, preşedintele, directorul sportiv, directorul de business, secretarul general şi alte cinci comisii independente.
În strategia prezentată alegătorilor, Alexandru Dedu a menţionat, printre altele, aşezarea spectatorilor în centrul atenţiei, dialogul transparent FRH – cluburi, participarea FRH la orice proiecte ale EHF şi IHF, obligativitatea pentru antrenorii echipelor naţionale de a pregăti doar reprezentativele, crearea campionatului şcolar pentru clasele V-VIII, implementarea unui program naţional de marketing pentru atragerea spectatorilor şi sponsorilor, accesarea de fonduri europene, formarea unui sistem informatic cu acces la baze de date ale meciurilor, jucătorilor, cluburilor etc.
Pe termen mediu, Dedu pune accent pe formarea de centre zonale pentru juniori, modernizarea sediului FRH şi a Sălii „Lucian Grigorescu“, construirea unei săli destinate doar handbalului pentru meciuri la nivel înalt, depunerea candidaturii României pentru organizarea unui turneu final de Campionat European, iar pe termen lung propune definirea handbalului ca sport naţional, obţinerea de medalii la CE, CM şi JO, dar şi un sediu propriu al FRH.
Funcţia de vicepreşedinte va fi ocupată de fosta internaţională Narcisa Lecuşanu, care a întrunit 107 voturi. Contracandidaţii Liviu Bala şi Marian Muntean nu s-au putut apropia de Lecuşanu, întrunind 54, respectiv 31 de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS