14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStângă: Sunt mulţumit de lot

Stângă: Sunt mulţumit de lot

http://www.youtube.com/watch?v=0gCZ-_Qfx6I

CS Universitatea Craiova a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Sala Polivalentă, în care antrenorul Ovidiu Stângă şi mijlocaşii Mihăiţă Pleşan şi Dacian Varga au făcut un scurt bilanţ în privinţa primului cantonament din Antalya. Aceştia au vorbit şi despre perioada de pregătire care urmează, mai exact despre al doilea stagiu, care va debuta luni.
„Totul a decurs conform planului şi mă pot declara mulţumit. La cum a arătat echipa, eu zic că nu mai este nevoie de vreun jucător, dar dacă mai apar accidentări pot interveni şi alte transferuri. Uitându-mă la antrenamente, cred că a fost o reacţie bună la modelul de pregătire olandez. Au primit comenzile cu plăcere, iar din asta rezultă că sunt metode bune de pregătire. Sunt atât de complexe şi atât de bine organizate antrenamentele încât jucătorul nu-şi dă seama decât după ce s-a terminat şedinţa de dificultatea acesteia. Au fost foarte multe schimbări în cadrul lotului şi asta nu a fost un şoc foarte mare pentru cei noi. Nu m-au interesat jocurile amicale, ci să-mi pregătesc echipa fizic, iar în programul acesta au intrat şi cele două jocuri. Primul a fost un test util, dar, din păcate, atunci s-a accidentat Sin. În jocul doi nu am putut trage concluzii, pentru că după 30 de minute s-a întrerupt meciul, iar ce s-a jucat a fost pe o suprafaţă plină cu apă. Ce ne dorim ca şi jocuri? Vrem să ne facem antrenamentele foarte bine şi să ieşim sănătoşi de pe teren, să se cunoască mai bine băieţii între ei. Sper să încheiem acest al doilea stagiu pregătiţi sută la sută. Sunt câteva nume de adversari pe listă, dar nu le vom prezenta acum, pentru că nu sunt parafate amicalele. Noi ne dorim adversari puternici şi o să vi-i aducem la cunoştinţă zilele următoare“, a spus Ovidiu Stângă.
Legat de o posibilă fuziune cu FC Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă a spus că „numai timpul rezolvă acest aspect“.

Varga şi Pleşan, optimişti

La rândul lor, mijlocaşii Dacian Varga şi Mihăiţă Pleşan au admis că le-a fost greu în cantonament, dar sunt conştienţi că numai cu o pregătire bună pot obţine rezultatele dorite în partea a doua a campionatului.
„Băieţii m-au primit foarte bine, la fel şi staff-ul tehnic. Acum depinde numai de mine, trebuie să dau totul pe teren. Oricărui jucător îi este greu în cantonament, deci nu pot să spun că nu mi-a fost greu. Trag de mine, muncesc, mă pregătesc şi la sfârşitul campionatului vreau să fim pe primul loc, să promovăm. Avem cel mai bun lot şi asta trebuie să o demonstrăm în retur. Nu ne este teamă de nici o echipă. Noi suntem singurii noştri adversari, dacă vom câştiga toate meciurile nu avem cum să nu promovăm“, a declarat Dacian Varga.
„Întotdeauna în cantonament e foarte greu, pentru că e perioada de acumulări. Ne pregătim cât mai bine, pentru că ne aşteaptă un retur de foc şi ne dorim să terminăm în aceeaşi poziţie pe care suntem acum“, a spus Mihăiţă Pleşan.

Geolgău, supărat pe Iancu şi Ciucă

La întâlnirea cu mass-media a participat şi directorul general Gheorghiţă Geolgău, care a vorbit despre posibilitatea fuzionării dintre CSU şi FCU şi i-a „certat“ pe preşedintele rivalei, Marcel Iancu, şi pe căpitanul Mădălin Ciucă pentru declaraţiile făcute zilele trecute. „După cum ştiţi, suntem două grupări sportive cu entităţi proprii şi, chiar dacă avem aceleaşi culori, ne place să spunem că suntem urmaşa clubului înfiinţat în 1948. Noi, faţă de cealaltă grupare, avem o asociere cu clubul mamă, în care CS Universitatea Craiova vine alături de noi, cu palmares, culori şi siglă. Din câte ştiu eu, cealaltă grupare sportivă nu are nici o asociere cu clubul-mamă. În privinţa fuziunii, cred că prin noiembrie, domnul Andrici, printr-o scrisoare deschisă, a făcut o ofertă care, spunea dânsul, este valabilă până la data de 1 decembrie 2013. Şi cealaltă grupare a venit cu un răspuns şi lucrurile intraseră pe linie moartă. Venind domnul Condescu în funcţia de manager general la FCU, din ceea ce am văzut în mass-media, a venit cu o propunere să ne aşezăm la masa tratativelor. Până la ora actuală nu s-a făcut către noi nici o propunere. Din partea noastră a fost deschidere, dincolo mai puţin. Eu zic că timpul le va rezolva pe toate. Până una, alta, noi ne vedem de drumul pe care am pornit în vara anului trecut, sperăm să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus“, a spus Geolgău. „Aş mai vrea să fac nişte clarificări vizavi de unele declaraţii făcute de anumite persoane din cealaltă grupare sportivă. Prima vizează o intervenţie a lui Marcel Iancu, care a spus că noi, chipurile, i-am fi sechestrat autocarul la stadion. Dacă nu am fi intervenit noi să chemăm oamenii care au mijloace de a face curăţenie ca să fie degajată zăpada din jurul autocarului, să-i creeze pârtie pentru a ieşi din stadion, nici în ziua de astăzi nu l-ar fi scos de acolo. Am rămas surprins de ceea ce a declarat Marcel, să-i fie ruşine! Mădălin Ciucă, la fel. Probabil presat de cineva a spus despre mine că i-am interzis să facă mişcare pe stadion. Întrebaţi-l dacă mi-a dat un telefon în care să spună că vrea să facă mişcare la stadionul «Ion Oblemenco». Dacă el spune că m-a sunat, atunci unul dintre noi minte. Dacă a fost cineva care l-a dat afară de pe stadion, eu îmi cer scuze faţă de el şi faţă de ceilalţi componenţi ai grupării respective, dar în nici un caz nu a fost de la noi pornită ideea să-l dea afară. M-a durut ceea ce am citit“, a completat Gheorghiţă Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS