14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuccese craiovene la fileu în disputa cu Bucureştiul

Succese craiovene la fileu în disputa cu Bucureştiul

Ambele echipe de volei de la SCM-U Craiova au jucat, sâmbătă, în compania reprezentantelor CSM Bucureşti, oltenii câştigând lupta la fileu.

În etapa de sâmbătă a Diviziei A1 de volei a avut loc o dublă confruntare între reprezentantele cluburilor finanţate de Primăriile Craiova şi Bucureşti. Meciul de la feminin, între SCM-U Craiova şi CSM Bucureşti, s-a disputat în Bănie, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar cei aproximativ 50 de spectatori care s-au încumetat să vină prin zăpadă la sală au avut parte de un meci lung, care a durat mai bine de două ore.
Voleibalistele din Bănie, antrenate de Berti Văsuică şi Alex Cosma, parcă s-au specializat în meciuri de cinci seturi pe teren propriu, pentru că ultimele trei partide disputate de alb-albastre acasă au avut nevoie de setul decisiv pentru a stabili câştigătoarea.
Dacă în luna decembrie Sorina Buz şi colegele sale au pierdut două meciuri acasă, în decisiv, cu Alba Blaj şi CSM Lugoj, sâmbătă, au reuşit să se impună, cu scorul de 3-2 (25-23, 21-25, 25-18, 18-25, 15-8), în etapa a treia din returul Diviziei A1.
Antrenorul Berti Văsuică a spus că aceste meciuri de cinci seturi vin în urma unor mari fluctuaţii în joc ale elevelor sale: „Parcă este o tradiţie să jucăm acasă câte cinci seturi. Din fericire, de data aceasta, am câştigat. Sunt mulţumit de cum s-au prezentat fetele în seturile pe care le-am câştigat şi mai ales în decisiv. Din nefericire, avem mari fluctuaţii în joc şi acest lucru ne costă. Fetele noastre câştigă un set, apoi au impresia că s-a terminat meciul. Trebuie să vedem care e problema şi apoi să eliminăm această alternanţă“. În partida din sala „Ion Constantinescu“, Văsuică a trimis în teren următoarea echipă: Buz, Smultea, Ilina, Chirilov, Badea, Ariton – Duţă (libero). Au mai jucat: Postea, Iordache, Ghionea, Matei. Victoria de sâmbătă le menţine pe jucătoarele craiovene în locurile de play-off, mai precis pe locul şapte. Miercurea viitoare, într-o etapă intermediară, echipa SCM-U Craiova va juca în deplasare, cu Unic LPS Piatra Neamţ.
 
Băieţii nu au cedat
nici un set în Capitală

Vicecampionii României în sezonul trecut, voleibaliştii de la SCM-U Craiova nu au avut probleme sâmbătă, în deplasarea de la CSM Bucureşti, elevii lui Dan Pascu revenind acasă cu toate cele trei puncte, după ce s-au impus cu 3-0 (25-19, 25-18, 25-19). A fost prima partidă oficială susţinută de craioveni în 2014, deoarece în runda trecută au avut pauză.
„Am jucat la punct şi ne-am atins obiectivul, cele trei puncte. Din păcate, am pierdut şi unele mingi uşoare. Nu am putut conta pe Laurenţiu Vînătoru, care nu este refăcut sută la sută. Este o pierdere mare şi sper să se refacă până la meciul următor“, a punctat antrenorul Dan Pascu. Pentru Craiova au jucat: Manda, Lică, Aleksic, Milotin, Stevanovoc, Voinea – Jovic (libero).

Au plecat cu autocarul,
s-au întors cu trenul

Plecaţi vineri cu autocarul spre Capitală, voleibaliştii craioveni au revenit sâmbătă seară acasă cu trenul, din cauza condiţiilor meteo.
„Pentru noi să venim cu trenul a fost cea mai bună soluţie. Dacă mergeam la hotel şi mai rămâneam peste noapte, riscam să mai pierdem o zi din programul de antrenament. Aşa am ajuns în siguranţă cu trenul, care a plecat cu o mică întârziere din Bucureşti“, a adăugat antrenorul SCM-U Craiova. Tot din cauza ninsorii abundente, arbitrii delegaţi la meciul CSM Bucureşti – SCM-U Craiova nu au mai putut ajunge la meci, fiind substituiţi cu brio de corpul de arbitri auxiliari.
Miercuri, SCM-U Craiova (locul patru) va juca un derbi pentru podium în compania celor de la Dinamo Bucureşti (locul trei). Echipa din Capitală a trecut sâmbătă de liderul Remat Zalău, cu 3-0, iar partida de miercuri, din Polivalentă, se anunţă extrem de disputată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS