22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Marin Condescu, pregătit să înceapă reconstrucţia FCU şi din Liga a IV-a în cazul falimentului

Fotbal – Marin Condescu, pregătit să înceapă reconstrucţia FCU şi din Liga a IV-a în cazul falimentului

http://www.youtube.com/watch?v=KoLlmUM1YbQ?list=UUYgzU-iqcsNQfHpS-lLJKCA

Prezent sâmbătă seară la Gala suporterilor, managerul general al FC Universitatea Craiova, Marin Condescu, le-a vorbit fanilor, după o introducere în „peisaj” pe ritmuri hip-hop făcută de „Ektro”, despre planul său de redresare al echipei, luând în calcul şi falimentul clubului. Condescu a dezvăluit şi care vor fi paşii făcuţi în viitor ca echipa să redevină o forţă, punctând că suporterii vor avea un cuvânt greu de spus în noua societate în care va funcţiona echipa.

„Suntem pregătiţi pentru trei scenarii. Cel mai fericit pentru noi toţi, şi spun că toţi facem o echipă, este acela de a se aproba pe 17 februarie planul de restructurare cu insolvenţa şi să nu avem probleme cu obţinerea licenţei. Planul B este acela de a nu putea sportiv să promovăm anul acesta şi să ne pregătim să promovăm la anul fără nici un fel de probleme. Şi planul cel mai rău, în care clubul ar intra în faliment, să pornim împreună din Liga a IV-a şi să ajungem în trei ani în prima divizie. Aceste lucruri le vom realiza sub următorul aspect: constituim împreună cu dumneavoastră, în perioada imediat următoare, un club mai mic, o asociaţie non-profit după ordonanţa 26, care are numai fotbal. Eu sper să adunăm 1.000 de membrii fondatori, persoane fizice, iar adunarea generală să fie din 1.000 de oameni, şi astfel oricât ar încerca forţele politice să ne mai manevreze, ca pe o persoană juridică, nu vor putea. Lista deschisă. Începând cu luna iulie, societatea care se va forma va avea 33 la sută, alţi 33 la sută va deţine domnul Mititelu, iar restul îl vom oferi tuturor celor care vor să vină lângă Universitatea Craiova. Acest lucru eu zic că este cel mai bun. Imediat, această structură, pe care o formăm după ce echipa pleacă marţi în cantonament la Herculane, va avea un cont separat şi misiunea ei este să finanţeze clubul în acest retur de campionat, asigurând toate condiţiile, salariile jucătorilor, cazare, etc. În acest moment, structura asociaţiei pe care noi o vedem este următoarea: eu, alături de dumneavoastră (suporterii – n.r.) vom fi conducători, Emil Săndoi – director tehnic, Ştefan Nanu – director sportiv, Nicolo Napoli – antrenor principal, Dragoş Bon şi Gianluca Foglia – secunzi”, a spus Marin Condescu.

 

Speră să joace la Craiova

 

O mare problemă cu care se confruntă FC Universitatea în momentul actual este legată de terenul pe care trebuie să-şi susţină meciurile de pe teren propriu, fiind interzisă de autorităţile locale craiovene pe „Ion Oblemenco”. Marin Condescu speră ca lucrurile să revină la normalitate şi echipa să joace tot la Craiova, însă are şi alte variante în cazul în care tratativele cu diriguitorii oraşului vor decurge prost. „Am luat şi câteva localităţi în calcul cu privire la disputarea meciurilor de pe teren propriu. Cea mai fericită ar fi să jucăm la Craiova, dar am putea fi împiedicaţi. Mai este varianta cu Severinul, dar s-ar putea să ni se bareze drumul. Avem încă două oferte, de la oameni şi localităţi importante, cu infrastructură foarte bună, unde sunt de acord să ne disputăm meciurile până vom rezolva toate problemele, adică până în primăvară. Sperăm să obţinem licenţa şi să jucăm în prima divizie. Sarcina noastră, a celor prezenţi aici, este să obţinem performanţa sportivă. Licenţa este problema societăţii FC Universitatea Craiova”, a punctat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS