14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMihaela Tivadar, sfârşit de alb-negru, început de alb-albastru

Mihaela Tivadar, sfârşit de alb-negru, început de alb-albastru

http://www.youtube.com/watch?v=A0MEqQRaRCk

Una dintre cele mai importante handbaliste din România, Mihaela Tivadar, a ajuns la SCM Craiova. Despărţirea de echipa sa de suflet, „U“ Cluj, i-a lăsat un gust amar jucătoarei în vârstă de 31 de ani, care are un palmares impresionant: este vicecampioană mondială, medaliată cu bronz la Europene, multiplă campioană naţională în România şi Spania.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a realizat joi un transfer important, în Bănie ajungând una dintre cele mai valoroase jucătoare din România, Mihaela Tivadar, un inter în vârstă de 31 de ani, cu un palmares impresionant. Mihaela este vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, medaliată cu bronz la Europenele din 2010. A jucat la Universitatea Cluj, Rulmentul Braşov, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Elda Prestigio (Spania), HCM Roman. A câştigat titlul în România cu Rulmentul Braşov, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi în Spania cu Elda Prestigio. A câştigat în 2006, cu Rulmentul Braşov, Challenge Cup, iar în 2007 cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.
Dorită şi în vara trecută de antrenoarea Carmen Amariei, Tivadar a ajuns abia acum în Bănie, sătulă de neseriozitatea unor persoane din conducerea fostului său club, „U“ Jolidon Cluj. Mai precis, jucătoarea are restanţe salariale de şase luni şi jumătate, şi-a depus memoriu şi a devenit liberă de contract.
Originară din judeţul Cluj, Mihaela s-a despărţit greu de echipa sa de suflet, echipa unde declară că a trăit cei mai frumoşi ani din carieră. „Vara trecută am făcut cea mai mare greşeală din carieră, am decis să rămân la Cluj, deşi aveam mai multe oferte. Am crezut în cuvântul de onoare al unei persoane care până la urmă m-a dezamăgit. La Cluj am crescut, acolo m-am format. Când am revenit de la Roman am plătit din buzunarul meu 11.000 de euro. Am jucat cu sufletul pentru această echipă cu suporteri minunaţi. Când am depus memoriu, mi s-a spus că nu am făcut nimic pentru club. Nu plecam dacă îmi dădeau drepturile. Rămâneam la Cluj fără nici o ezitare. Numai că nu permit nimănui să îşi bată joc de cariera mea. Au fost trei ani şi jumătate frumoşi, poate cei mai frumoşi din cariera mea, dar până la urmă perioada mea în alb şi negru a luat sfârşit“, spune handbalista.

Speră să se adapteze repede la Craiova

Plecată de la Cluj, Mihaela Tivadar nu a dus lipsă de oferte. A ales Craiova deoarece cunoaşte o parte dintre jucătoarele din lot, Roxana Han îi este naşă, Nicoleta Dincă i-a fost colegă la Cluj, o cunoaşte bine pe antrenoarea Carmen Amariei, şi ea originară din Cluj, a aflat că la SCM este stabilitate financiară şi a fost încântată de proiectul prezentat. „Cu o parte din jucătoare am mai fost colegă, probabil că acesta este şi motivul pentru care am ales să vin aici. O cunoşteam pe Carmen şi îmi doream să lucrez cu ea. Am văzut la televizor cum îşi motivează echipa şi cum le face pe fete să aibă încredere în forţele proprii. Cred cu convingere că am făcut o alegere bună. Pentru mine va fi greu pentru că va trebui să mă obişnuiesc foarte rapid cu fetele, dar eu zic că experienţa mea contează şi sper să ajut cât mai repede echipa“, a explicat jucătoarea ardeleană.
Pentru că la Cluj a avut o relaţie deosebită cu spectatorii, îşi doreşte acelaşi lucru şi la Craiova: „Am fost apreciată, m-am simţit foarte bine acasă. Am lăsat nişte oameni deosebiţi la Cluj, cred că voi găsi oameni deosebiţi şi la Craiova. Am văzut că suporterii craioveni sunt alături de echipă. Sper să mă aprecieze lumea aici“.
Chiar dacă nu a făcut nici un antrenament cu noua sa echipă, Mihaela a plecat vineri alături de lotul SCM la Deva, acolo unde oltencele vor întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, echipa locală CSM Cetate, în cadrul etapei a 16-a. Noua jucătoare a Craiovei a mai spus că lupta pentru play-off este strânsă, dar speră că SCM va prinde primele şase locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS