12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene îşi înfruntă fostul antrenor

Handbalistele craiovene îşi înfruntă fostul antrenor

SCM Craiova şi Corona Braşov se întâlnesc astăzi, de la ora 16.30, în Sala Polivalentă din Bănie. Ambele echipe, învinse în runda trecută, au nevoie de puncte în perspectiva play-off-ului.

După doar trei zile de pauză, echipele de handbal feminin din Liga Naţională dispută astăzi o etapă intermediară. La Craiova, SCM va primi vizita echipei Corona Braşov, formaţie antrenată de fostul tehnician al oltencelor, Bogdan Burcea. Partida din Polivalentă începe la o oră nepotrivită pentru spectatori, 16.30, şi nici nu va fi televizată.
Oltencele au de luat o revanşă după ce în tur, la Braşov, au suferit cel mai usturător eşec din acest sezon, fiind învinse la zece goluri diferenţă (scor 38-28). La acea vreme, echipa braşoveană era condusă de alt oltean, Aurelian Roşca.

Vor să-şi refacă moralul după eşecuri

Revenind la jocul de astăzi, atât SCM, cât şi Corona au nevoie de puncte şi fiecare combatantă merge la victorie, un egal fiindu-le mai puţin util.
În etapa disputată weekendul trecut, atât Craiova, cât şi Braşov s-au întors învinse de pe terenuri străine. Craiova a condus în repriza a doua a meciului de la Zalău, dar a cedat pe final, în timp ce echipa antrenată de Bogdan Burcea a pierdut dramatic la Deva. Gazdele au înscris golul victoriei în ultimul minut, producând surpriza rundei.
Referindu-se la disputa de astăzi, Carmen Amariei, antrenoarea echipei din Bănie, nici nu ştie cum să considere rezultatul înregistrat de Corona etapa trecută. „Pe de o parte putem spune că fetele de la Corona au pierdut la Deva şi am putea profita să le batem şi noi, dar în acelaşi timp cred că vor veni cu o ambiţie şi mai mare de victorie. Noi avem un singur obiectiv – victoria. Suntem în vârf de formă şi cred că putem câştiga următoarele meciuri şi să intrăm în lupta pentru play-off“, a declarat Amariei.
De partea cealaltă, Bogdan Burcea a spus că va fi un meci deosebit pentru ambele echipe: „Miza celor trei puncte face ca meciul să fie unul deosebit. Atât SCM, cât şi Corona au nevoie de cele trei puncte pentru play-off. Am pierdut la Deva, dar nu este nici primul, nici ultimul meci pe care îl vom pierde în acest sezon. Avem tot lotul valid“.
În clasament, echipa din Braşov, considerată principala contracandidată la titlu pentru HCM Baia Mare, ocupă locul doi, cu 28 de puncte, cu cinci mai puţin decât Baia Mare, în timp ce SCM Craiova se află pe locul opt, cu 15 puncte, la şase puncte distanţă de locul şase, ultimul calificant în play-off.
În partida de astăzi, poate reveni în teren Roxana Joldeş, jucătoare adusă în luna decembrie la SCM, dar care s-a accidentat la primul meci oficial, cel de la HCM Baia Mare. „Roxana a făcut o entorsă la cotul mâinii drepte şi nu putea da randament maxim dacă o foloseam în partidele ce au urmat. Am preferat să avem grijă de ea, dar în meciul cu Braşov va reveni în echipă“, a adăugat Carmen Amariei.

Acum un an, Amariei debuta ca jucătoare la Craiova, într-un meci cu Braşov

În urmă cu un an, SCM Craiova anunţa un transfer-bombă, interul Carmen Amariei, dublă câştigătoare a Ligii Campionilor, sportivă cu un palmares impresionant. Antrenorul echipei era Bogdan Burcea, iar Carmen a debutat în culorile alb-albastre chiar într-un meci pe teren propriu cu echipa din Braşov câştigat de oltence (scor 22-21). A fost o victorie care era considerată surpriza rundei, deoarece echipa braşoveană era pe podium, iar SCM în partea inferioară a clasamentului. Amariei a prins doar câteva meciuri la echipa olteană, deoarece s-a accidentat la umăr, fiind nevoită să-şi încheie cariera de jucătoare. În vară, clubul craiovean a renunţat la serviciile lui Bogdan Burcea şi a adus-o pe banca tehnică pe Amariei, aflată la debutul în antrenorat.
SCM a transferat zilele trecute o extremă dreapta, Ana Maria Lazăr. Jucătoarea  de 24 de ani vine de la Neptun Constanţa, echipă aflată pe locul zece în Liga Naţională, dar oficialii clubului finanţat de municipalitate nu au catadicsit să anunţe transferul, deşi la SCM există o persoană responsabilă cu informarea presei atunci când au loc evenimente notabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS