18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep are şanse mari să ajungă în semifinale la Melbourne - UPDATE

Simona Halep are şanse mari să ajungă în semifinale la Melbourne – UPDATE

UPDATE:  Simona Halep este sigură de locul în top 10 WTA. Ana Ivanovic a fost eliminată, în această dimineaţă, în sferturile de finală, de Eugenie Bouchard (Canada), cu 5-7, 7-5, 6-2. Astfel, prin eliminarea Anei Ivanovic, Simona nu mai are cum să fie depăşită de vreo altă jucătoare în WTA la sfârşitul turneului.

Jucătoarea Română de tenis Simona Halep (nr. 11 WTA) impresionează la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Constănţeanca s-a calificat, ieri-dimineaţă, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne, după ce a eliminat-o în optimile de finală pe fostul lider mondial, Jelena Jankovic (locul opt mondial), scor 4-6, 6-2, 0-6. Victoria româncei nu este atât de surprinzătoare, Simona fiind favorită la casele de pariuri, ţinând cont că o mai învinsese pe jucătoarea din Serbia.
Halep a explicat că în setul al doilea a cedat din cauza oboselii: „Jelena a fost lider mondial, a trebuit să fiu foarte atentă. În setul 2 m-am simţit foarte obosită, dar
mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut şi mi-am făcut jocul. Am înţeles că trebuie să fiu agresivă şi că trebuie să mă bucur de orice meci“, a spus constănţeanca.
Managerul Simonei, Virginia Ruzici, a punctat că jucătoarea română „a jucat la 80 la sută din potenţial în setul 1, la 70 la sută în al doilea şi la 90 la sută în decisiv“. Ruzici, care are două trofee la Roland Garros în palmares, a sfătuit-o pe Halep să-şi ia antrenor, fiind singura jucătoare din cele de top care a venit la Melbourne fără antrenor.

La un pas de top 10

Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, o va întâlni mâine dimineaţă pe Dominika Cibulkova (Slovacia, locul 20 mondial, 24 de ani), care a eliminat-o pe rusoaica Maria Şarapova, favorita numărul 3, scor 3-6, 6-4, 6-1. Românca este la un pas să-şi împlinească visul, acela de a pătrunde în Top 10 mondial. Victoria în faţa Jelenei Jankovic o va propulsa pe Halep aproape sigur în top 10 WTA. Singura care o mai poate împiedica pe româncă în realizarea acestei performanţe este Ana Ivanovic, însă doar dacă va reuşi să câştige turneul. În cazul în care Simona va trece în sferturi de Dominika Cibulkova, atunci nu va mai conta ceea ce face Ivanovic în jocurile următoare.
Halep şi Cibulkova s-au mai întâlnit de trei ori până acum, slovaca impunându-se în două meciuri. Dominika, sportivă cu un joc bazat pe viteză şi forţă, are deja o semifinală de Mare Şlem la activ, pe care a disputat-o la Roland Garros în 2009. În sferturi de finală, slovaca a ajuns la toate cele patru turnee de Mare Şlem.
Ca şi performanţe, Cibulkova nu se poate lauda decât cu trei titluri WTA, spre deosebire de Halep, care numai în 2013 a câştigat şase turnee WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS