25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a transferat un jucător care a înscris 29 de goluri într-un sezon

CSU a transferat un jucător care a înscris 29 de goluri într-un sezon

Conducerea CS Universitatea Craiova a reuşit să-l convingă pe Nerijus Valskis, un lituanian care a înscris 29 de goluri în 33 de partide, să vină în Bănie. Mijlocaşul a fost în discuţii avansate cu Dinamo, însă „câinii roşii“ au renunţat la el şi pe fir a intrat CSU. Unul dintre motivele care i-au determinat pe oficialii din „Groapă“ să renunţe la mijlocaş ar fi fost că nu a trecut cu brio de vizita medicală. Valskis a revenit ieri în Bucureşti şi a efectuat din nou vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi şi a fost declarat apt. Valskis a semnat aseară contractul cu liderul Ligii a II-a, seria 2, şi de astăzi se află în cantonament cu CSU.

Jucătorul a evoluat la Suduva, echipă care a terminat pe locul patru în prima ligă din Lituania, în sezonul trecut, şi a înscris aproape un gol pe meci în toate competiţiile în care a evoluat.

De astăzi în Antalya

Jucătorii de la CS Universitatea Craiova au decolat în această dimineaţă spre Antalya, Pleşan şi colegii săi urmând să fie cantonaţi în primul stagiu la hotelul de cinci stele Royal Holiday Palace. Primul antrenament va fi efectuat tot astăzi, la ora 16.00. Cantonamentul din perioada 16-26 ianuarie va pune accent în primul rând pe pregătirea fizică, însă alb-albaştrii vor disputa şi două jocuri de verificare. Pe 22 ianuarie, CS Universitatea va întâlni gruparea Revan Baku, din prima ligă azeră. Revan ocupă locul 9 în clasament, cu 9 puncte acumulate din 18 meciuri. În cea de-a doua partidă, programată pe 25 ianuarie, oltenii vor evolua în compania echipei Neftekhimik, care ocupă penultima poziţie în liga a doua din Rusia.
Antrenorul Ovidiu Stângă a plecat în Antalya cu următorul lot de jucători: portari: Bojan Brac, Ionuţ Irimia şi Nemanja Latinovic; jucători de câmp: Enache Câju, Marian Cârjă, Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Cristian Ganea, Răzvan Gorovei, Adrian Ionescu, Silviu Izvoranu, Tome Kitanovski, Zoran Ljubinkovic, Florin Pătraşcu, Mihăiţă Pleşan, Gabriel Precup, Andrei Sin, Dacian Varga, Gabriel Velcovici, Albert Voinea, Ionuţ Şerban, Răzvan Patriche, Bogdan Vătăjelu şi Andrei Ivan. Pe de altă parte, fotbaliştii de la CS Universitatea au fost prezenţi ieri la Policlinica pentru Sportivi din Craiova pentru a efectua testele medicale. Lotul grupării din Bănie a fost acelaşi care a plecat în Turcia, singura excepţie fiind fundaşul Bogdan Vătăjelu, care făcuse deja vizita medicală. Unul dintre cei mai importanţi jucători ai CSU, Costin Curelea, a fost clar în privinţa obiectivului pe care îl are echipa. „Am venit mai slab cu două, trei kilograme, deci nu sunt probleme la vizita medicală. Să dea Domnul să promovăm. Nu simt presiune că trebuie să câştigăm toate meciurile, este ceva normal. Trebuie să dăm tot ceea ce avem noi mai bun în fiecare meci“, a afirmat Curelea. El a fost completat de Pleşan. „De la 14 ani fac aici vizita medicală, cunosc doctorii, îmi sunt dragi. Sper să avem un an excelent, dar promovarea se face pe teren, nu din gură. Totul va depinde de noi, trebuie să jucăm la fel de bine ca în tur şi ne vom atinge obiectivele“, a punctat Mihăiţă Pleşan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS